Recyclingwear, duurzame kleding voor fietsers

recwearIn het aanbod van duurzame producten blijft de wieler- en fietssport flink achter. Dat kwalitatief zeer hoogstaande fietskleding en accessoires, en aandacht voor de toekomst van onze planeet, zeer goed kunnen samengaan bewijst Recyclingwear. Recyclingwear is als eerste in Nederland gestart met de verkoop van enkel duurzame fietsartikelen; wielerkleding, tassen en accessoires. De initiatiefnemers van Recyclingwear vinden het belangrijk dat de fietswereld nog mooier en groener wordt! En daar sta ik als fietser volledig achter!

Recyclingwear verkoopt onder andere hippe en stevige (fiets)tassen en accessoires van Green Guru. Green Guru streeft naar het behoud van de aarde, terwijl zij de bewoners daarvan verblijdt met ongelooflijk duurzame, betrouwbare en stijlvolle producten. Hun doel is om echte verandering teweeg te brengen door het verminderen van de afvalberg, het creëren van lokale werkgelegenheid en natuurlijk het creëren van de coolste producten op de planeet.

Green Guru fabriceert haar producten enkel uit gerecyclede of ge-upcyclede materialen. Zo zijn alle tassen vervaardigd uit upcyclede oude fietsbanden. Deze worden ingezameld door de gehele Verenigde Staten (zoals de batterijen in Nederland). Het Green Guru-assortiment dat op Recyclingwear.nl wordt aangeboden varieert daarbij van stoere en pure rugzakken, messenger tassen en fietstassen tot diverse accessoires en tabletsleeves.

Voor de kleding gebruikt Recyclingwear polyester dat zoveel als mogelijk, maar tenminste 50% gerecyclede materialen (bijvoorbeeld gerecycled PET) bevat. De in de kleding gebruikte stoffen zijn daarnaast allen afkomstig van producenten die bluesign approved zijn. Zij hebben het gehele productieproces ingericht volgens de bluesign standard. De kracht hiervan is dat deze aanpak de gehele keten vanaf de productie tot aan de verkoop met elkaar verbindt. Zo streeft de bluesign standard naar een cumulatieve vermindering van de ecologische voetafdruk, eco-efficiëntie en een gezonde en verantwoorde textielindustrie.

Bovendien wordt tijdens het productieproces van de fiets die Recyclingwear biedt gebruik gemaakt van duurzame energiebronnen (60% van de gebruikte energie komt van eigen zonnepanelen) en is ook waterbesparing (door hergebruik) een belangrijk aandachtspunt. Buiten deze milieuvriendelijke werkwijze is ook veel aandacht voor het arbeidsproces, door een veilige en mensvriendelijke werkomgeving.

Naast een kleine eigen collectie aan fietskleding, is het bijRecyclingwear mogelijk om uw eigen outfits te ontwerpen, zowel het design als het gebruikte materiaal.

Voor meer informatie: www.recyclingwear.nl

Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad

Plaats een reactie