Fietsvakanties steeds populairder

2013-07-20 015 (Copy)

Enkele weken geleden berichtte de grootste ochtendkrant van Nederland er al over: Fietsvakanties worden steeds populairder voor Nederlanders, en dan met name de fietsvakantie in eigen land.

Bijna één op de vijf landgenoten kiest dit jaar voor het doorbrengen van zijn of haar vakantie op de fiets. En omdat veel van deze mensen in eigen land op vakantie gaan, hoeven ze geen geld te besteden aan dure vliegtickets. Van het zo bespaarde geld worden, zo laat dhr. Hagenouw, directeur van Fietsenzaak Hans Struijk weten, worden kwalitatief goede reisfietsen gekocht.

Voorzieningen en afwisselende fietsroutes

En dat is een goede zaak. In eigen land op vakantie gaan is goed voor het milieu en de economie. Zowel horeca als fietsenbranche profiteren mee. En het is, zeker met het weer van deze zomer, niet te overtreffen door welk buitenland dan ook. De voorzieningen langs fietsroutes zijn van kwalitatief hoog nivo, net als de fietsroutes zelf. Het hele land is inmiddels bedekt met fietsknooppunten en lange afstandsfietsroutes. Verdwalen is nauwelijks meer mogelijk. Mits je natuurlijk niet zoals wij op pad gaat met een verouderde fietskaart…

Ook voor elektrische fietsers is Nederland het Walhalla. Horecazaken in het hele land hebben mogelijkheden om lege fietsaccu’s onder het genot van een kopje koffie en het lokaal beroemde gebak weer op te laden. Kom daar maar eens mee op het Franse platteland.

fietsvakantieNL

Nadelen aan fietsvakanties in eigen land

Zijn er dan geen nadelen aan een fietsvakantie in eigen land? Jawel, hoor. Als je goed zoekt kun je wel wat dingetjes bedenken. Zo is het in Nederland minder vanzelfsprekend om croissants en stokbrood te eten, kan iedereen jou verstaan (en kun je dus minder ongegeneerd roddelen over de buurman op de camping), en kom je in sommige streken wel erg veel e-bikers tegen.

Maar wat je eet bepaal je in Nederland natuurlijk zelf, want alles is er te krijgen, en je weet ook nog wáár en hoe het heet. Roddelen kun je uiteraard ook doen als de buurman slaapt, maar gezelliger is het gewoon een praatje met hem te maken. En die e-bikers? Tja, Fiets even wat sneller door Brabant, Limburg en West-Friesland, en je ziet er amper meer een.

En kun je ze niet ontlopen? Geniet dan gewoon van de bewonderende opmerkingen en blikken die je krijgt als je ze met je kinderen al zelf trappend inhaalt.

Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad

Plaats een reactie