Fietstoertocht Wierings Mooiste viert 21 juni eerste lustrum

wm1Wierings Mooiste is een fietstoertocht in de kop van Noord Holland, met een recreatief en een sportief karakter en is toegankelijk voor alle soorten fietsen; gewone fietsen, racefietsen, mountainbikes en e-bikes. De tocht wordt dit jaar voor de 5e keer georganiseerd door Sport Nu Westerland in samenwerking met dorpsfeest Westerland en de Boerenlandfair.

Er is keus uit 3 afstanden, 40, 100 en 140 km., allemaal volledig uitgepijld over verharde wegen en paden met onderweg een verzorgingspost. Kenmerkend is dat de tocht geen stoplichten en drukke kruisingen kent. Onderweg maakt de fietser kennis met het glooiende landschap van Wieringen en een grote diversiteit aan landschappen op het voormalige eiland. De route gaat o.a. langs het Amstelmeer, het IJsselmeer, de Waddenzee, de vissershaven van Den Oever en door de bossen van de Wieringermeer.

Wierings Mooiste 2De 100 km. route brengt ook een bezoek aan het monument op de Afsluitdijk en de 140 km. heeft het keerpunt in Friesland bij Kornwerderzand. Alle afstanden gaan via de oostkant van Wieringen weer terug naar Westerland waarbij de tocht eindigt op het terrein van de Boerenlandfair met circa 100 standhouders en waar op dat moment diverse activiteiten zijn zoals kinderkermis, demonstraties, muziek en dans, klederdrachtshow, tea-corner, terras en diverse lekkernijen voor de inwendige mens. Kortom, veel gezelligheid bij de finish! In de tent van Sport Nu kunnen de deelnemers een blijvende herinnering in ontvangst nemen.

Wierings Mooiste 1Aanmelden is mogelijk bij de start. De 100 en 140 km. kunnen starten van 08.30-09.30 uur. en de 40 km. van 09.30-10.30 uur. Alle afstanden vertrekken vanaf Sport Nu, Westerlanderweg 160 te Westerland. Voor parkeren volgt u de borden ‘Parkeren Dorpsfeest’. Meer informatie vindt u op www.sport-nu.nl.

Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad

Plaats een reactie