Fietsrouteplanner van Fietsersbond nu met gesproken routeaanwijzingen

Fietsrouteplanner van Fietsersbond

De app van de Fietsersbond Routeplanner is vernieuwd. Dankzij een bijdrage van Stichting Vrienden op de Fiets is het vanaf nu ook mogelijk om met gesproken navigatie routes te fietsen. Ook is de weergave op het scherm verbeterd. De app is beschikbaar voor Android en iOS. De fietsrouteplanner van de Fietsersbond heeft al jaren een onaantastbare positie waar het fietsmogelijkheden binnen Nederland betreft.

Gesproken Fiets-Navigatie

Gesproken navigatie is een functie waar door veel gebruikers om is gevraagd. Tot nu toe moesten fietsers hun route van papier of van het telefoonscherm lezen, of investeren in een GPS-apparaat voor aan het stuur. Met de gesproken navigatie en de duidelijke pijlen op het scherm komen er nieuwe mogelijkheden bij, waardoor fietsers makkelijker en veiliger hun weg kunnen vinden.

De fietsrouteplanner

De fietsrouteplanner biedt de gebruiker als vanouds de keuze om een route te plannen over autoluwe wegen, of makkelijk doorfietsend, of via een natuurlijke route. de route is gebaseerd op de input van duizenden vrijwilligers, die in hun vrije tijd de gegevens van de gebruikte wegen en paden up-to-date houden.

Nadeel van de planner wanneer hij gebruikt wordt op de smartphone, is dat hij niet onthoudt welke route gebruikt wordt. Bij wegvallen van het scherm (bijvoorbeeld door te bellen, iets anders op internet op te zoeken), moet je de route opnieuw invoeren of oproepen vanuit je account. Kleine moeite overigens, maar wel jammer.

Als Nederland je te klein is voor een mooie fietstocht of fietsvakantie, kan de route vanaf de grens simpel worden berekend met behulp van de Europese fietsrouteplanner. Deze planner is gebaseerd op bestaande lange afstandsfietsroutes en vooral geschikt voor het plannen van lange afstanden.

Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad

Plaats een reactie