Fietsknooppunten overschrijden grens met Duitsland

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De grensregio´s tussen Coevorden, Emlichheim, Ulft en Isselburg hebben er meer dan drie jaar hard aan gewerkt om het in Nederland wijdverbreide en bijzonder succesvolle fietsknooppuntensysteem door te trekken naar het Duitse grensgebied en te laten aansluiten op het Duitse fietsroutenetwerk.

Net op tijd voor de paasdagen, is op 10 april in Gronau de aansluiting officieel geopend in het bijzijn van talrijke vertegenwoordigers van de betrokken regio´s: het Overijsselse Vechtdal, Twente en de Achterhoek en Grafschaft Bentheim en Münsterland. De laatste regio is zeer populair voor fietsvakanties in Duitsland.

Tussen het Nederlandse knooppuntensysteem en het Duitse systeem met routebordjes – met plaats van bestemming, richting en afstand – is een geleidelijke overgang gecreëerd. De knooppuntenroutes lopen nu door tot over de Duitse grens, en onder de Duitse routebordjes zijn als extra orientatiepunten Nederlandse knooppuntenbordjes aangebracht.

Grensoverschrijdende fietstochten zijn nu dus nog aantrekkelijker gemaakt. Verdwalen is er niet meer bij. De uitbreiding van het knooppuntensysteem kent een totale lengte van 350 km, 109 nieuwe knooppunt-informatieborden en 1000 bordjes met een knooppuntennummer.

Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad

Plaats een reactie