Fietsen met Sterren in Nedersaksen

Voor alle fiets-actievelingen heeft Nedersaksen een passend aanbod. Kwaliteit staat in het buurland hoog in het vaandel, zo ook in deelstaat Nedersaksen. Daarom ook dat steeds meer  fietsroutes zodanig worden verbeterd dat ze voldoen aan de strenge criteria van Duitse fietsorganisaties. Aanstaand weekend op de Fiets- en Wandelbeurs in de Rai in Amsterdam (stand 9.D.50) is de gratis brochure ‘actief & buiten’ te verkrijgen, met heel veel tips over fietsen en wandelen in Nedersaksen.

Dwars door Duitsland loopt met een lengte van 960 km de lange afstand fietsroute D-Route 3 (in Nederland beter bekend als de R1-fietsroute): van Vreden, net over de grens bij Enschede, tot aan de Poolse grens. De fietstocht biedt een dwarsdoorsnede door de verschillende landschappen van Duitsland. Nedersaksen levert met de Harz en het Weserbergland de bergetappes. De glooiende heuvels van het Weserbergland en het ruige landschap van de Harz vormen weliswaar niet het makkelijkste deel van de route, maar u wordt ruimschoots beloond met fantastische vergezichten. Onderweg talrijke kastelen, burchten en pittoreske vakwerkstadjes. De Fietsroute D-Route 3 werd in 2012 onderscheiden met 3 kwaliteitssterren door de Duitse ADAC.

Goed te doen tijdens een weekje vakantie is een fietstocht over de EmsRadweg. Deze fietsroute loopt van de bron van de Ems in het Münsterland tot aan de 375 km verderop gelegen monding in de Noordzee bij Emden. U rijdt meestal direct langs de rivier, soms wat verder ervandaan, door historische stadjes en bijzondere landschappen. De EmsRadweg is een van de weinige fietsroutes die van de Duitse fietsersbond 4 sterren heeft gekregen.

Fietsland Nedersaksen is als Nederland, maar dan in het groot en in het buitenland. Goede kwaliteit fietsroutes en fietsaccommodaties. Ruim voldoende voorzieningen. Maar wel een buitenland-gevoel door taal, servicegerichtheid van lokale ondernemers. Eigenlijk het beste van twee werelden gecombineerd. Een speciale brochure voor fietsvakanties in Nedersaksen is te downloaden op www.vakantieland-nedersaksen.nl.

Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad

Plaats een reactie