Fietsen langs de meren van Champagne

fietsen-champagneDenkend aan Champagne zien de meeste mensen, ook fietsers, bruisende bubbels fris in smalle flûtes staan… Maar naast de drank, de druiven en de bijbehorende wijngaarden, heeft Champagne een overweldigende natuur te bieden. Een natuur die wordt gekenmerkt door grote meren, donkere bossen en heidelandschappen. Langs dit gedeelte van de regio voert een bijzondere fietstocht die in vier dagen te fietsen is. Kerkjes in vakwerkstijl, traditionele regionale architectuur, het Forêt van Orient en Europa’s grootste kunstmatige meer, het Lac du Der.

Dagelijks legt men zo’n 50 kilometer af. De tocht duurt vier dagen. De eerste dag leidt vooral door karakteristieke dorpen met een eigen architectuur. Men vervolgt de fietsroute door bossen en langs meren. Onderdeel van de tocht is het Regionaal Natuurpark van Forêt d’Orient. Een gebied waar water en bos met elkaar wedijveren. Vele trekvogels op weg naar het zuiden stoppen hier tijdelijk om bij te komen.

De regio Champagne kent prachtige kerken in vakwerkstijl. Slechts met hout en modder creëerden timmerlieden hier de bouwwerken.

Er wordt overnacht op bijzondere plekken: een charmante B&B, een stijlvol ingerichte woonwagen of een boomhut hoog in de toppen. Natuurlijk wordt ook het diner en ontbijt steeds geregeld. Bagage wordt dagelijks naar de volgende accommodatie gebracht.

Meer informatie is te vinden op www.lesescapadesdeceline.com en www.aube-champagne.com.

Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad

Plaats een reactie