Ruim twintigduizend bezoekers Fiets- en Wandelbeurs

fwbtulp2Ruim twintigduizend actievelingen hebben afgelopen weekend de negende Fiets en Wandelbeurs in de Amsterdam RAI bezocht. Dat zijn er ongeveer 4.000 meer vergeleken met de beurs van vorig jaar. De vele bezoekers lieten zich niet weerhouden door de winterse omstandigheden, het pak sneeuw dat in het hele land was gevallen, of het voor de deur staande Carnaval. Op zaterdagochtend was het zelfs zo druk dat er een lange rij voor de kassa’s ontstond.

Frankrijk populair

Veel belangstelling was er voor themaland Frankrijk en het terras waar Franse specialiteiten werden geserveerd. Ook reden duizenden bezoekers een rondje op het fietstestparcours, deden inspiratie op bij reisaanbieders en lieten zich adviseren door collega-wandelaars of -fietsers op de vele informatiemarkten.

Lezingen

De lezing van wereldfietser Frank van Rijn op de beurs, dit keer over zijn ervaringen in Mongolië, zat als gebruikelijk weer bomvol. Populair waren ook de lezingen van Bert Sitters over de Vélodyssée – Fietsroute van het Jaar 2013 – en van Rosita Steenbeek over haar fietstocht vanuit Amsterdam naar het orakel van Delphi. Enthousiaste reacties waren er verder op de audiovisuele presentatie van Tosca Niterink en Anita Janssen over hun pelgrimstocht in Spanje.

Fietsen Rond de Wereld

Uit eigen ervaring kan ik daarnaast nog melden dat ook de lezing over de even daarvoor officieel gepubliceerde fietsroute Fietsen rond de Wereld in Nederland een succes was. Een leuk, enthousiasmerend verhaal, voor een bomvolle zaal.

Vlaanderen

Heb je de beurs dit weekend gemist? Volgende week heb je nog een kans. Dan strijkt de Fiets- en Wandelbeurs neer in de Nekkerhal in Mechelen. Iets Vlaamser getint misschien, maar toch veel dezelfde exposanten.

Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad

Plaats een reactie