Fietsen langs de Maas – Fietsgids

fietsen langs de maas

Bijna iedere fietser heeft wel eens een stukje langs de Maas gefietst. In de nabije toekomst wordt het hele traject van de oorsprong in Frankrijk tot de monding bij Hoek van Holland bewegwijzerd en beschreven als fietsroute.

Fietsen langs de Maas

Zover is het echter nog niet. Wel is er nu een gidsje voor het gedeelte vanaf Luik tot de monding bij Hoek van Holland, van de hand van Ad Snelderwaard. De route (in twee richtingen te fietsen) in deze gids is een combinatie van bewegwijzerde routes. Soms fiets je vlak langs de Maas, maar vaak ook een stukje er vanaf door een landschap dat door de Maas is gevormd.

Maastricht

Onderweg zie je veel water, maar ook een keur van aantrekkelijke landschappen. Tot Maastricht en ook verderop in Zuid-Limburg is het landschap echt heuvelachtig, daarna zwak glooiend. Voorbij Limburg slingert de rivier door laagland. Het open landschap wordt afgewisseld door stadjes en steden die hier soms al in de Romeinse tijd zijn ontstaan door de handel die grotendeels via het water plaatsvond. Deze stadjes zijn vaak ook vestingsteden en ze zijn boordevol eeuwenoude monumenten.

De gids bevat tien grote, gedetailleerde kaarten van de route en de wijde omgeving. Deze en vele andere fietsgidsen zijn natuurlijk te verkrijgen online bij de Fietsvakantiewinkel.

De leukste en interessantste dingen die langs de route te zien zijn worden beschreven en je vindt praktische informatie over onder andere overnachtingsmogelijkheden en horeca op het platteland. Lees ook de pagina over alternatieve fietsroutes.

Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad

Plaats een reactie