Duizend kilometerlange Maasfietsroute lijkt er echt te komen

maasroute

Fietsen langs rivieren is populair. De Donau, de Rijn, de Loire, Rhone en Po. Vrijwel langs alle grote rivieren in Europa zijn fietsroutes te vinden. En die fietsroutes zijn succesvol. Ze trekken dagjesmensen en vakantiegangers, trekkers en fietscruises.

Langs de Maas is tot op heden niet één uniforme bewegwijzering te vinden. Er zijn tientallen korte fietsroutes te fietsen, maar het is geen eenheid. Plannen daarvoor zijn er wel, en lijken nu echt te worden uitgevoerd: een bijna 1000 km lange fietsroute, uniform bewegwijzerd: de Maasfietsroute.

Het parcours begint bij de bron van de rivier in Frankrijk en fietsend door België en Nederland kom je aan bij de monding in de Noordzee. De route wordt uniform bewegwijzerd en is zowel stroomopwaarts als stroomafwaarts te fietsen. De meeste fietspaden en wegen op de Maasroute bestaan al. Nieuw is dat ze samen worden gevoegd tot 1 route die van begin tot het eind op dezelfde manier bewegwijzerd is. Het is de bedoeling dat het hele traject over 3 jaar klaar is.

Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad

Plaats een reactie