FIETSVAKANTIES IN EUROPA

De beste start van uw fietsvakantie

Fietsen in Turkije langs de Lycische kust

global-cyclist-turkije

Turkije is niet een land waar veel vakantiefietsers heen gaan. Een enkele mountainbiker, een verdwaalde fietser uit een all-inclusive hotel, maar verder? Niet zo heel vreemd overigens, want de mogelijkheden in Turkije zijn er wel, maar moeten veelal nog ontdekt worden door de fietsers. Fietsreisorganisatie Global Cyclist werkt graag mee aan die ontdekking van Turkije voor de vakantiefietser.

In het programma van Global Cyclist is onder meer een 15-daagse fietsgroepsreis te vinden langs de Turkse kust. Verdeeld over tien fietsdagen fietsen (ieder tussen de 20 en 75 km ver) fietst u in een kleine groep door afwisselend landschap: bossen op het hoogplateau, langs de adembenemende kust en door de delta van de Dalyan rivier. Dit alles wordt gecombineerd met een bootreisje in de baai van Kekova (met een bezoek aan een verzonken stad, wat zwemmen en lekker eten aan boord). Ook de eeuwenoude cultuurhistorie van dit gebied wordt niet vergeten. Bezoeken aan onder andere de antieke steden Xanthos, Patara, Myra en de eeuwig brandende vlam van Olympos zijn opgenomen in het programma. Onderweg luncht u bij een typisch lokale keuken of bij een boerenfamilie, of u ontspant op een rustig plekje langs de route met uw eigen picknick. Gedurende de reis zijn er twee dagen volledig vrij te besteden: relaxen of verdere activiteiten als fietsen, kano varen op de Xanthos rivier of paardrijden in de duinen van Patara.

U overnacht in eenvoudige of minder eenvoudige hotels, die allen zorgvuldig zijn gekozen.

Over de streek Lycië

Lycië betekent ‘Land van het licht’ – de zon wordt namelijk weerspiegelt in de zee, rivieren, op stranden en in de bergen. Het land is veelzijdig: groene bossen, gebergte, de kust met z’n rotsachtige baaien met eilanden voor de kust en kilometers lange ongerepte zandstranden bij Patara en Dalyan. De zandstranden liggen ingebed in de natuurparken met prachtige flora en fauna. De kleinere steden hebben hun originele architecteur en kunst behouden en de mensen zijn warm en hartelijk en ze zullen u regelmatig uitnodigen om van de Turkse gastvrijheid te kunnen genieten. Langs de weg ontmoeten we o.a. de boerin met haar kudde geiten, maar ook Lycische sarkofagen en tempel ruïnes. Maar dit zijn slechts voorproefjes van de vele cultuurschatten, die door de turbulente geschiedenis persoonlijk ervaren kunnen worden: Myra, de bischopszetel van St. Nicholas (Sinterklaas), imposante 2.500 jaar oude Lycische graven en het goed bewaard gebleven Romeinse amfitheater, de overblijfselen van de oude stad Xanthos. Onze fietstour loopt op het schiereiland tussen Antalya en Fethiye eerst langs de bergweg het binnenland in naar Dalyan, vandaar langs de prachtige kust van het oude Lycië naar Adrasan. Een evenwichtige programma is opgebouwd uit een mix van vrije tijd en genieten van: fietsen, oude sites, boot tour, en optionele (sportieve) activiteiten.

Geef een antwoord

Categorieën
SNP Fietsvakanties
Fiets-Fun fietsvakanties
Ga naar Eye4Cycling.nl