Fietsen in Ligurië, dat is Italië voor beginners en gevorderden

fietsen in Ligurië
fietsen in Ligurië

In Ligurië, bekend als de Bloemenriviera, bestaat er een ongelofelijk grote keuze uit fietsroutes, van fietsen op de normale weg tot mountainbike, van toeristische routes tot echte zware downhill-tracks.

Fietsen is de ideale manier om het mooie binnenland van Ligurië te ontdekken, te midden van pijnbomen en bossen. U heeft prachtige uitzichten op de zee vanaf het heuvellandschap. Geniet van de sprookjesachtige routes langs de kust.

Klimaat in Ligurië

Ligurië is de ideale streek om lekker te fietsen. Sowieso is fietsen in Italië een feest. Er heerst een zacht klimaat, waardoor het zowel in het voor- als het najaar heerlijk fietsen is. In januari is het gemiddeld nog 20°C, met vele zonne-uren. Bijna het hele jaar lekker fietsen in korte broek.

Ligurië is het gebied van het historische elite-toerisme in de provincie Imperia: grote hotels en luxe villa’s van de Europese aristocratie. Het is nog steeds een belangrijk toeristisch gebied vanwege de vele aantrekkelijke (fiets)evenementen die hier gehouden worden. Er zijn veel goede toeristische voorzieningen en allerhande accommodaties.

2000 km fietsroutes in Ligurië

Het landschap wordt gekenmerkt door de vele kassen en bloemtelers en de dichtbevolkte pittoreske steden langs de kust. Een fantastisch gebied om recreatief te fietsen, te mountainbiken, te racefietsen of downhill te gaan. 

Er is een netwerk van meer dan 2.000 km. fietsroutes om aan de fietsbehoeften van iedereen te voldoen, van gemakkelijk verharde wegen voor de familie tot uitdagende tochten voor mountainbikers of wielrenners. Alle fietsroutes zijn gemarkeerd met deels internationale tekens, zodat de fietser fantastische tochten kan maken van Italië naar Frankrijk en vice versa zonder te verdwalen. Prachtig zijn de fiets trajecten in de heuvels van Ligurië. In het gebied van Finale bevindt zich zelfs een zeer specifieke route die tussen zeer nauwe natuurlijke steegjes tussen de rotskloven doorloopt.

Reisorganisaties voor een Fietsvakantie in Italië

Wilt u graag fietsen in Italië, maar de organisatie en overnachtingen overlaten aan een reisorganisatie? Dan is er keuze te over, en zeker niet alleen in Ligurië.

Diverse goede reisorganisaties bieden fietsvakanties in Italië aan, over zowel populaire als minder bekende fietsroutes. Ik zet een aantal organisaties op een rij, met daarachter een kleine greep uit hun Italiaanse bestemmingen:

  • Eigen-Wijze Reizen: Alpe Adria Radweg, fietsen in Toscane, Piemonte, Puglia, Umbrië, Veneto en Venetië.
  • SNP Natuurreizen: fietsen Zuid-Tirol en Trentino, Gardameer, Sardinië, Toscane, de Via Francigena.
  • Fietsrelax.nl: Prosecco Route, Piemonte, diverse fietsvakanties in Toscane, Bolzano – Venetië.

Camping

Voor uitgebreide, goede informatie, gekwalificeerde gidsen, en het huren van speciale fietsen kunt u zich wenden tot de beheerders van camping Villaggio dei Fiori in Sanremo. Zij bieden u een warm welkom in een gespecialiseerde accommodatie, zodat u kunt genieten van de omgeving en uw verblijf in dit schitterende fietsgebied. Ook worden vanaf deze camping excursies naar de bergen, mountainbike tochten en speciale downhill trainingen georganiseerd.

Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad

Plaats een reactie