Op vakantie in crisistijd? Ga fietsen!

fietsvakantie in crisistijd
Fietsen op vakantie kan met het hele gezin.

Steeds meer Nederlanders hebben het moeilijk in deze tijd van financiële crisis. Mensen raken hun baan kwijt, of beginnen noodgedwongen voor zichzelf. Een dure vakantie komende zomer naar een exotisch oord is dan niet meer vanzelfsprekend. De oplossing wel: ga op fietsvakantie!

Genieten is gratis

Een fietsvakantie is een vakantie die aan alle kanten goed is voor de vakantieganger. Een fietsvakantie is net zo duur als je hem zelf maakt. Ga je kamperen, picknicken en genieten van het landschap waar je doorheen fietst, dan kost een vakantie op de fiets bijna niets meer dan gewoon thuisblijven.

Goede conditie

Daarnaast is een fietsvakantie goed voor je conditie. Zeker als je vooraf nog wat getraind hebt. Door te fietsen naar je werk bijvoorbeeld train je vaak al genoeg om een fietsvakantie op leuke wijze te kunnen volbrengen.

fietsend jongetje met bidon
Fietsen maakt dorstig!

Goed voor het milieu en jezelf

Als derde voordeel van een fietsvakantie noem ik graag het milieu. Fietsers belasten het milieu vele malen minder dan automobilisten, om nog maar te zwijgen van vliegvakantiegangers. De schone lucht die je helpt te behouden, zorgt, samen met de inspanning, ervoor dat je je ’s avonds gezond moe voelt, lekker slaapt en de ochtend erna fris weer wakker wordt. Inspanning in de buitenlucht is actieve ontspanning! Fietsers kunnen ook op de meeste bijzondere plekjes overnachten, bijvoorbeeld via Campspace.

Voorbereiding

Op internet zijn veel websites te vinden om je fietsvakantie goed voor te bereiden. Begin bijvoorbeeld eens bij het artikel over de fietsvakantie uitrusting, waar een handige en overzichtelijke hoeveelheid info is verzameld. Er zijn veel uitstekende winkels voor fietsvakanties.

Surf verder naar de fietsrouteplanner voor Nederland en print daar gratis je fietsroute door heel het land uit. Is Nederland je te klein, plan dan je route op www.fietsrouteplanner.eu.

Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad

Plaats een reactie