Fietsen in Abruzzo, 300 km genieten

fietsen in Abruzzo

Abruzzo (de Abruzzen zeggen wij) is een regio in het midden van Italië en het is een waar paradijs voor fietsers die het hele jaar door met hun fiets door het land trekken. Abruzzo is populair als fietsvakantie-bestemming in Italië.

Fietsen is één van de meest populaire manieren voor toeristen om het prachtige landschap van Abruzzo te verkennen. Het weinige verkeer op de oude lokale wegen en de systematische aanwezigheid van alternatieve fietspaden maken de fiets het ideale vervoermiddel om de Abruzzo te doorkruisen.

Fietspaden in Abruzzo

Een netwerk van oude paden, landweggetjes, onverharde wegen, muilezel tracks, en bospaden loopt door het grote groene gebied dat zich uitstrekt vanaf de Adriatische kust tot aan de Apennijnen.  U kunt rondrijden en genieten van de vredige sfeer in de rustieke dorpjes en de eindeloze landerijen en glooiende heuvels ontdekken.

Bezienswaardigheden in de Abruzzen

Abruzzen

Enkele van de meest interessante routes leiden u door de immense vlakte van Campo Imperatore, door de Majella hooglanden en langs de dorpen van de Rocche hooglanden en Piano di Pezza. U kunt gebruik maken van uw eigen fiets of u kunt er één huren om de vele kastelen en ruïnes van de regio te bezoeken, of u kunt kiezen uit de talloze verschillende routes die u vanaf de kustlijn naar het binnenland leiden.

Bergen

De routes van verschillende lengte en moeilijkheidsgraad lopen over bergtoppen tot wel 2000m boven de zee! Abruzzo is een echt natuurlandschap, en een bekende spreuk luidt Abruzzo, ontstaan in natuur, ontstaan in Italië. Het is een uitstekende regio voor iedere fietser, zowel sportief als recreatief. En het hele jaar door. Abruzzo is gemakkelijk te bereiken via de snelweg, het spoor en de lucht, vanaf de meeste delen van Italië en Europa.

Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad

Plaats een reactie