Fietsen in het Andalusisch paradijs: Málaga

malaga-overviewZin om eens de typische Spaanse sfeer op te snuiven en ondertussen te genieten van het prachtige uitzicht? Iedereen is al eens op vakantie geweest in het zonnige zuiden van Spanje, maar je geniet zo veel meer als je deze culturele stad kan bewonderen vanaf de fiets. Het is de perfecte manier om Málaga op een actieve, leuke en ecologische manier te zien.

De fietsroute door Malaga heeft voor ieder wat moois te bieden. Het fietsnetwerk verbindt het authentieke, Arabische karakter van het stadscentrum met het pad dat leidt door de oude vissersdorpjes en de unieke plekjes. In heel de stad vind je talloze culturele bezienswaardigheden, bars en restaurants met de verfijnde lokale gastronomie.

Malaga is erg fietsvriendelijk. Je kan er makkelijk en goedkoop een fiets huren of simpelweg op weg gaan met je eigen fiets. Je kan al een fiets huren vanaf € 5 voor een hele dag. Groeps- en studentenkorting op de huur van een fiets. Kijk op deze website voor een overzicht van fietsverhuurbedrijven in Malaga.

Met de fiets door Malaga wordt steeds populairder. De Malagueños (inwoners van Malaga) gebruiken nu ook vaker de fiets om naar de universiteit of naar het werk te gaan of als ontspanning in het weekend. Daardoor groeien ook steeds de mogelijkheden tot het huren van een fiets. De lokale fietsorganisatie Ruedas Rodondas heeft de grootste invloed, want haar eisen voor een uitgebreider fietsnetwerk en meer fietsstallingen zijn door de gemeente ingewilligd.

Heb je liever wat meer uitleg bij alles wat je ziet tijdens de fietsroute? Geen probleem! Je kan ’s morgens fietsen vergezeld van een Nederlandse gids en erna kan gewoon je gewoon vrij verder fietsen. Daarbij zijn er een heel deel van de fietspaden recent aangelegd om zo op een veilige en ontspannen manier de stad kan bewonderen vanaf de fiets. Daarbij heeft Malaga een vlak landschap waardoor je relaxed kan fietsen.

Wil je Malaga vanaf de fiets zien zonder een inspanning te doen? Dan kan je nu ook een elektrische fiets bij QQ Bikes huren aan de haven van Malaga. Er is dus geen enkele reden waarom je niet dit deze mooi stad kan doorkruisen op een ontspannen manier. Kijk op de website van QQ Bikes voor meer informatie.

Houd je van sportieve activiteiten en van avontuur? Neem dan eens een kijkje op de website van Malaga Bike Solutions waar je voor een schappelijke prijs van € 18 een hele dag door op de mountainbike door de bergen van Malaga kan trekken. Één van de bekendste mountainbikeroutes in Malaga begint in Molinos San Telmo, langs Lo Calvo en Las Almacigas om te eindigen in Embalse El Limonero. De route is ruim 90 kilometer lang en onderweg krijg je de prachtige uitzichten van Malaga en haar natuur te zien.

Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad

Plaats een reactie