De mooiste fietscampings in België verzameld op één website

België had de naam dat campings niet zo ingesteld zijn op rondtrekkende fietsers met hun tentje achterop de fiets. Grote, slecht onderhouden kampeerterreinen, waar je je als fietser niet direct thuisvoelt. Ook België kent echter zijn pareltjes, en dat worden er gelukkig steeds meer. Op de nieuwe website fietscampingsbelgie.nl zijn deze mooie campings die wél een welkom gevoel geven aan fietsers verzameld. Update: helaas is de website na een aantal jaren offline.

Kamperen in België

Fietsen in België en kamperen is een prima combinatie: tentje achterop de fiets en na een fietsdag op een camping neerstrijken om te ontspannen. Waarom overnachten in een hotel met slechts drie, vier of vijf sterren als je onder duizend sterren kan slapen?

Op de site fietscampingsbelgie.nl staan inmiddels meer dan 150 voor fietsers geschikte kampeermogelijkheden. Voor de fiets geschikt betekent dat de camping is ingesteld op kampeerders die per fiets aankomen. De fietser vindt er een rustig plekje in het groen en er geldt een aangepast tarief voor fietsers, die immers veel minder ruimte nodig hebben dan en auto met een caravan.
Alle geselecteerde terreinen staan op een kaart die ingezoomd kan worden. Een klik op het icoontje en meer informatie over het kampeerterrein komt in beeld.

De site fietscampingsbelgie.nl is ontstaan vanuit de vereniging van fietsreizigers De Wereldfietser. De selectie is gedaan door fietsers die de kampeerterreinen in de praktijk hebben getest. Komend voorjaar en komende zomer gaan de fietsers weer op pad, op zoek naar nog meer nieuwe mogelijkheden. Lees ook de algemene pagina over overnachten op fietsvakantie.

Met deze site hopen de initiatiefnemers een interessant overzicht te bieden van de mogelijkheden om na een dagje fietsen écht te kamperen. Want ook in België is dat dus mogelijk, blijkt nu.

Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad

2 gedachten over “De mooiste fietscampings in België verzameld op één website”

Plaats een reactie