Fietsband wint Op Pad Outdoor Award in categorie fietsen

Woensdagavond 15 februari 2012 werden voor de derde keer de Op Pad Outdoor Awards uitgereikt. Het vond plaats op Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt in Beesd.

Kwaliteit

De jury was dit jaar aangenaam verrast door de kwaliteit van de meer dan honderd inzendingen. In november 2011 werden uit al die inzendingen zesentwintig producten in acht verschillende categorieën genomineerd door een deskundige jury.

Categorie Fietsen

In de categorie ‘Gadgets & accessoires fiets’ zag de Top 3 er als volgt uit:

Goud was er voor de Continental TopContact Winter II, zilver voor de Freeload Touring Rack en brons voor de Cordo Citylite.

Continental Winterband

De TopContact Winter II biedt volgens de fabrikant extra veel grip dankzij de profielstructuur en de speciaal geplaatste lamellen. De winterband blijft bruikbaar in de zomer doordat hij geen spikes bevat en het middenprofiel dicht op elkaar is aangesloten, waardoor de slijtage en rolweerstand laag blijven. De jury prijst de fietsband om het simpele doch slimme idee, de prijs, en natuurlijk omdat ‘Je 30 à 40 procent minder snel wegglijdt’.

Freeload bagagedrager

De Freeload drager is op elke fiets in een paar minuten te monteren, zowel voor als achter. Geschikt voor wel 25 kg bagage, en weegt zelf maar 900 gram. Het juryrapport spreekt van “Solide en stevig. Geschikt voor iedere fiets zonder dragers. Veel geld, maar met twee panelen voor zijtassen erbij heb je wel alles in huis om van bijvoorbeeld je mountainbike een vakantiefiets te maken.”

Fietslicht

Dit nieuwe lampje van Cordo is lichtgewicht, en hebben een krachtige lichtbundel en 220 graden lichtuitstraling. Bevestiging aan de fiets gaat met een simpele klik op de (stuur)buis of met behulp van het elastiek (alleen achterlichtje). De  batterijtjes zijn eenvoudig zelf te verwisselen en staan garant voor minimaal veertig uur constante, hoge lichtopbrengst.

De jury roemt met name de prijs-kwaliteitverhouding: Laagdrempelige gadget die het gat opvult tussen goedkope (kwalitatief vaak mindere) lampjes en hele dure fietslampen.

Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad

Plaats een reactie