Duitsland in de spotlights tijdens de Fiets en Wandelbeurs Utrecht

Na drie jaar afwezigheid gaat de Fiets en Wandelbeurs 2023 op vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 februari ‘los’ in Jaarbeurs in Utrecht. Op het event staat themaland Duitsland drie dagen lang extra in de schijnwerpers. 

Duurzaam Duitsland

Duurzaamheid is tegenwoordig een belangrijk thema bij de keuze van een vakantie, en Duitsland past als bestemming prima bij die trend. Je bent er in een mum van tijd met een van de vele treinverbindingen. Ideaal dus voor een wandel- of fietsvakantie dicht bij huis.

Fiets-en-Wandelbeurs-logo

Daarnaast heeft het land op het gebied van actieve vakanties veel te bieden. 16 UNESCO-biosfeerreservaten, 16 beschermde natuurgebieden en meer dan 100 natuurparken maken van Duitsland een land vol natuurpracht. Ook qua fiets- en wandelmogelijkheden is het land goed voorzien. 300.000 km wandelpaden en 76.000 km bewegwijzerde fietswegen brengen je langs de mooiste uitzichten.

Duitsland Paviljoen

In het themaland-paviljoen kun je alvast een voorproefje nemen van een fietsvakantie in Duitsland. Met behulp van een VR-bril vlieg je met een drone over de mooiste Duitse natuurgebieden en ontdek je plekken die je nog nooit eerder zag. Wil je een blijvende herinnering aan de beurs? Ga dan op de foto in een photobooth met een van de Duitslandachtergronden. Ook maak je kans een hotelovernachting in Bremen te winnen in ‘Best Western Hotel zur Post’.

De Wandel- en Fietsbeurs 2023 zal plaatsvinden op 24, 25 & 26 februari in de Jaarbeurs te Utrecht. Het thema-land van deze editie is dus Duitsland. Bezoek de website: fietsenwandelbeurs.nl

Lezingen Duitsland Zaal

Reisjournalisten en Duitslandliefhebbers nemen je tijdens lezingen mee naar de mooiste fiets- en wandelgebieden aan de andere kant van de grens. Zo vertelt onder anderen Joost Vermeulen over de Limes (wandel)route, Bert Sitters over de grensoverschrijdende fietsroute van Roermond naar Luxemberg via de Eifel en Margo Peters over de Oranjefietsroute.

Lezinggever Robert van Weperen ontdekte dat de ‘Bergische Drie’ een prachtig fietsgebied is. Ook komen pelgrimsroutes aan bod als de Oekumenische Pilgerweg, Via Romea Germanica en het Elizabethpad. Keuze te over kortom.

Reisorganisaties voor een Fietsvakantie in Duitsland

Wilt u graag fietsen in Duitsland, maar de organisatie en overnachtingen overlaten aan een reisorganisatie? Dan is er keuze te over. Diverse goede reisorganisaties bieden fietsvakanties in Duitsland aan, over zowel populaire als minder bekende fietsroutes. Ik zet een aantal organisaties op een rij, met daarachter een kleine greep uit hun Duitse bestemmingen:

  • Eigen-Wijze Reizen: Fietsen door het Altmühltal, Münsterland, langs de Donauradweg, Duitse Wadden, Bodensee en Langs de Elbe. Eigenwijze Reizen zal ook met een eigen stand op de fietsbeurs staan. De medewerkers kunnen je ter plekke informeren over hun reizen.
  • SNP Natuurreizen: Fietsen langs de Moezel, Weserradweg, MTB-en door Sauerland, Ostseeradweg en fietsen langs de Duitse Wijnroute.
  • Fietsrelax.nl: De Vennbahn-route, Donau Radweg, Kastelenroute door het Münsterland, fietsen langs de Elbe, Rondom de Bodensee.
  • Fietsvakantie-Duitsland.nl: Fietsen langs de rivieren Moezel, Lahn, Donau, Weser, Elbe, Rijn en Main; fietsen in Beieren, Mecklenburg-Vorpommern en de Bodenseeregio.
Fietsen in Duitsland Slot Hohenschwangau
Fietsen in Duitsland Slot Hohenschwangau

Lees meer over de Fiets- en Wandelbeurs. Ga jij naar de jaarbeurs voor deze editie?

Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad

Plaats een reactie