Elektrische vouwfiets kan nog kleiner

e-4motion-mini-elektrische-fietsDe opmars van de elektrische fiets is niet meer te stuiten. Je ziet ze dan ook steeds vaker op een fietsendrager of in de camper of caravan. Speciaal voor de zware elektrische fietsen worden extra stevige en grote fietsendragers gemaakt. Maar het kan ook anders: een ektrische vouwfiets is wél elektrisch ondersteund, maar toch handelbaar en simpel mee te nemen in of op de auto. Zonder speciale fietsendrager.

Een elektrische fiets is doorgaans zwaarder dan een normale fiets, maar een vouwfiets is weer lichter. Zo weegt bijvoorbeeld de E4-motion Mini elektrische fiets slechts 14,5 kg. Een ander bijkomend voordeel van deze vouwfiets is dat hij zo klein is dat hij onderweg en ‘s avonds in de auto of caravan gelegd kan worden. Ingeklapt meet deze fiets 114 centimeter in de lengte, 25 centimeter in de breedte en 48 centimeter in de hoogte.

Doordat de accu niet zichtbaar is (deze is geheel verwerkt in het frame), lijkt de E-4motion Mini niet op een elektrische fiets. Maar hij is het wel. Met een volledig opgeladen accu rijdt je ongeveer 25 kilometer, afhankelijk van de mate van elektrische ondersteuning, het weer en je gewicht. Als de accu leeg is moet hij ongeveer 3 uur aan de lader om weer opgeladen te zijn. De beperkte actieradius maakt deze vouwfiets vooral geschikt voor praktische ritjes naar de winkel.

De E4-motion Mini elektrische vouwfiets is nu te koop in de ACSI Webshop voor € 699,- (leden) of €765,- (niet leden).

Bron: ACSI Free Life

Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad

Plaats een reactie