Cultuurhistorische fietsroute door de Peel

Met Willemsvaart door de Peel, dat is de naam van een nieuwe fietsroute over de rijke cultuurhistorie van het Peelgebied aan zowel de Brabantse als Limburgse kant van de Peel. De fietsroute loopt door de gemeenten Nederweert, Someren en Asten en is circa 90 kilometer lang.

De route voert fietsers langs weerszijden van de Zuid-Willemsvaart en doet vier toeristische trekpleisters in het gebied aan. Dat zijn Buitencentrum De Pelen (tot voorkort Mijl op Zeven) in Ospel, Openluchtmuseum Eynderhoof in Nederweert-Eind, Klok & Peel Museum in Asten en de toekomstige Natuurpoort Keelven/Heihorsten in Someren. Dit zijn tevens de vier vertrekpunten.

Vindt u 90 kilometer te ver voor een dag, dan kunt u de route splitsen in een zuidelijke route van circa 40 en een noordelijke route van circa50 kilometer. Een informatiegids met routebeschrijving is verkrijgbaar bij de vertrekpunten, of hier te downloaden.

Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad

2 gedachten over “Cultuurhistorische fietsroute door de Peel”

  1. Hallo, lazen uw publicatie over de cultuurhistorische fietsroute door de Peel. Begrepen dat deze routebeschrijving te verkrijgen is bij de vertrekpunten. Willen echter vooraf meer weten over deze route (kaart en/of beschrijving) Weet u waar wij deze informatie kunnen vinden c.q. aanschaffen?

    Alvast bedankt.
    groeten
    Kees Huissoon

    Beantwoorden

Plaats een reactie