Osnabrucker land fietsroutes: Artland route, langs schilderachtige vakwerkboerderijen

Langs prachtige lanen en indrukwekkende vakwerkboerderijen omringd met eikenbomen. Hier beleeft u de 150 kilometer lange Artland Fietsroute in het parklandschap tussen Quakenbrück, Fürstenau en Bersenbrück. Talrijke vakwerkhuisjes kenmerken de Burgmanns-stad Quakenbrück. Een Poggenpad (kikkerpad) met oversized kikkersporen leidt de bezoeker door de steegjes van de aantrekkelijke binnenstad. Het stadsmuseum Quakenbrück, gevestigd in een schilderachtig vakwerkhuis, geeft het leven van de bevolking in het Artland weer.

In Badbergen, het hart van Artland, staan prachtige 18de eeuwse hoven. De hoven worden gekenmerkt door rijk versierde gevels. Hof Berner bij Badbergen geeft op unieke wijze de handwerkkunst van het vroegere Artland weer. Dit meesterwerk is tussen 1750 en 1751 gebouwd van 80 eiken en is omringd met 200 jaar oude heggen van venijnbomen.

Aan een Barokke torenhelm kan de fietser het naderende vakwerkdorp Gehrde herkennen. Deze plaats is een prima plek voor een korte pauze. Het voormalige bernardijnen klooster van de stad Bersenbrück biedt met het streekmuseum een kijkje in de geschiedenis van het Artland. De simultaankerk uit de 13de eeuw verenigt de parochie,- en de kloosterkerk. Een katholiek bolwerk in het overwegend protestante Artland vindt de bezoeker bij de St. Nikolauskerk in Ankum. De machtige Romaanse bouw uit de tijd van de eeuwenwisseling wordt ook wel de Artländer Dom genoemd.

Het prins-bisschoppelijke slot in Fürstenau herdenkt de 300 jaar dat de stad de belangrijkste vestiging van bisschoppen in het noordwesten was. In Bippen, Kettenkamp, Nortrup en Berge zorgen de hunebedden en een waterslot voor de nodige afwisseling. Verscholen in het schilderachtige bos ligt het voormalige bernardijnen klooster Börstel. Het kleine museum herbergt naast documenten van de 750-jarige kloostergeschiedenis ook interessante middeleeuwse sculpturen uit de 13de, 14de en de vroege 16de eeuw. Hooiberg-hotels en boerencafés bieden de fietser de mogelijkheid om in het Artland het rustieke landleven te proeven. Voor weekendgasten bieden ook de boerderijen uitstekende overnachtingsmogelijkheden. De avontuurlijke Artland-route kent weinig hellingen en is daarom uitstekend geschikt voor gezinnen met kinderen.

Meer informatie: Tourismusverband Osnabrücker Land.

Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad

Plaats een reactie