Bretagne, Fietsland binnen Frankrijk

Fietsen in Bretagne
Fietsen in Bretagne

Voor fervente wielrijders, vakantiefietsers en toerfietsers is Bretagne een droombestemming. In deze Franse streek zijn voor meer dan 800 kilometer aan fietspaden te vinden, en duizenden kilometers fietsroute uitgezet.

Dankzij de geringe hoogteverschillen kun je hier op een ontspannen wijze fietsen. Wij hebben de mooiste fietsroutes in Bretagne voor jou geselecteerd. Welke fietsroute je ook kiest, je krijgt altijd iets moois van de omgeving te zien. Het overweldigende landschap zal een onvergetelijke indruk op je achterlaten. Onderweg kun je bijkomen op een gezellig terras of luxe dineren in een restaurant. Daarmee is een prettige fietsvakantie in Frankrijk altijd gegarandeerd!

1. De Vélodyssée – de langste fietsroute in Frankrijk

De langste fietsroute die je in Frankrijk kunt fietsen is de de Vélodyssée. Deze loopt in Frankrijk vanaf Hendaye tot aan Roscoff. Het Bretonse traject voert voor een groot gedeelte langs het kanaal van Nantes naar Brest. Indrukwekkende bezienswaardigheden die je onderweg tegenkomt zijn bijvoorbeeld de moerassen bij Redon, de sluizen bij Glomel en het plaatsje Roscoff zelf.

2. Fietsen langs de kust van Bretagne

Houd je van ruige kusten, dan loont het de moeite om de fietsroute langs de kust van Bretagne te fietsen. Het is verstandig om daar wel wat tijd vooruit te trekken, want je zult een afstand van ruim 1.000 kilometer moeten overbruggen.

3. Bretonse steden op de fiets ontdekken

Een fietstocht door de steden van Bretagne is een aanrader als je iets van de historie en cultuur in Frankrijk wilt ontdekken. Rennes is bijvoorbeeld erg populair voor het maken van een fietstour door de oude stad, en ook Brest en Saint Malo zijn zeker de moeite waard.

4. Fietsen van Nederland naar Bretagne

Is Bretagne je doel, maar kom je daar het liefst op eigen kracht? Maak dan gebruik van de Nederlandstalige fietsgids Normandië-Bretagne-fietsroute, waarin een fietsroute beschreven wordt van Boulogne sur Mer (het eindpunt van de LF1) naar Lorient in Bretagne.

Toch liever ergens anders fietsen dan in Bretagne? Lees dan de algemene pagina over fietsvakanties in Frankrijk.

Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad

Plaats een reactie