Münster fietsstad in Duitsland

De beste fietssteden in Duitsland zijn net als twee jaar geleden Münster, Karlsruhe en Freiburg. Dat blijkt uit de Duitse Fietsstadverkiezing van de ADFC. In tegenstelling tot de Nederlandse Fietsstadverkiezing, waar het oordeel vooral wordt gevormd door deskundigen aangevuld met ervaringen van leden van de Fietsersbond, betrekt men in Duitsland alle steden en alle inwoners bij het onderzoek.

Gekeken wordt naar het door het publiek gegeven oordeel over het fietsklimaat in de woongemeente: de kwaliteit van de infrastructuur, maar ook bijkomende zaken die het fietsen tot een plezier maken.

Behalve dat er zo een top drie uit de bus rolde, zijn ook resultaten beschikbaar afhankelijk van de gemeentegrootte. En omdat het onderzoek voor de zesde keer plaats had, wordt ook duidelijk welke gemeenten de afgelopen jaren de meeste vooruitgang hebben geboekt, namelijk Wuppertal, Augsburg, Stuttgart. Uit de enquête blijkt verder met welke problemen de Duitse fietser vooral te maken heeft.

Een eerste prijs in een verkiezing tot fietsstad is natuurlijk mooi. En leuk, met name voor de fietsers in de betreffende gemeente. Belangrijker echter zijn de knelpunten die dankzij de enquetes naar voren komen. Zo ervaren fietsers het als heel storend als er geparkeerd wordt op fietsstroken. Ook de afstelling van verkeerslichten, gladheidsbestrijding en omrijden door bouwwerkzaamheden zijn. Ook voelt een echte fietsers-problemen.

Munster en het Münsterland vormen een populaire bestemming voor fietsers die in Duitsland willen fietsen. Op de site van Geheim over de Grens leest u er meer over, ook over overnachtingen.

Op deze interactieve kaart staat welke Duitse gemeenten het goed of juist niet goed doen op fietsersgebied.

Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad

Plaats een reactie