27 april tot 1 mei: Fietsen door de Oost-Kaap

slowridingFietsen dwars door de ruige natuur aan de andere kant van de wereld. Nu is het mogelijk om door het magnifieke landschap van de Oost-Kaap in Zuid-Afrika een onvergetelijke fietsroute te maken: De Slow Riding Amathole Adventure van 27 april t/m 1 mei. Comfortabel slapen op interessante plekken na een hele dag fietsen en genieten van heerlijk eten in een betoverende sfeer.

Amathole Adventure

De tocht start in Hogsback en leidt fietsers rustig door het Amathole landschap, over landweggetjes, door bloemenvelden, bruggetjes, dwars door grote oorspronkelijke bossen waar Kaapse papegaaien, Samango Aapjes en Knysna Loeries leven. Er wordt overnacht in het Old Thomas River Historical Village.

Ontmoet andere fietsers

Geniet van een leuke avond in de authentieke stationsbar/restaurant. De volgende dag voert de deelnemers door de Kubusi Indegenous State Forest, aan de voet van de berg Thomas. Vervolgens naar Gubu Damand voor de volgende overnachting in Cata – een traditionele Xhosa cultural village dat is uitgegroeid tot een bloeiende toeristische bestemming. Hier slapen deelnemers in de tenten van de Xhosa, waar ’s avonds een voortreffelijke braai geserveerd wordt in de lapa onder de sterrenhemel. De fietstour eindigt over de magnifieke Sandile Dam, via de oude Cloud Montane Forest naar Hogsback Village.

Alleen maar fietsen

Ride your bike vervoert alle belangrijke bagage zoals de fotocamera’s, zonnebrandcrème en misschien wel een flora- en fauna boek. Deelnemers kunnen zich zo voor 100% kunnen concentreren op de fietstocht. Het team zorgt voor de bagage, de veiligheid onderweg, eventuele medische verzorging en indien nodig onderhoud aan de fiets. Tijdens de route zullen regelmatig rustmomenten worden ingelast. Mocht het nodig zijn, is er een bezemwagen voor de deelnemers die niet meer verder kunnen.
De fietstocht is geschikt voor beginners en gevorderden. Alle deelnemers rijden op hun eigen niveau.

Meer fietsmogelijkheden

In de Eastern Cape zijn tal van mogelijkheden om heerlijk te fietsen of te mountainbiken. Prachtige routes die fietsers door het indrukwekkende landschap van de Oost-Kaap leiden, langs dorpjes en onvergetelijke plekken. Deze tours kunnen op eigen gelegenheid of onder begeleiding plaatsvinden.

Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad

Plaats een reactie