Fietsen door Zwitserland, de Nederlandstalige fietsgids van Luc Oteman

Fietsen door Zwitserland: het zal veel mensen verrassen, maar Zwitserland, het klassieke Alpenland van wintersport en bergwandelen, biedt ook recreatieve fietsers uitstekende mogelijkheden.

Fietsen door Zwitersland

Al in de jaren negentig is er serieus werk gemaakt van een echte fietsinfrastructuur en werden door Veloland Schweiz prima bewegwijzerde, nationale fietsroutes ontwikkeld, die door een grote verscheidenheid aan landschappen voeren. 

De Ronde van Zwitserland, de nieuwe fietsgids van Luc Oteman, is gebaseerd op de Rheinroute, Rhôneroute en Juraroute en toont het land in al zijn facetten. Deze Fietsen door Zwitserland fietsgids is te bestellen via de Fietsvakantiewinkel of via de website Recreatief-Fietsen.nl.

Liever op pad via een reisorganisatie die alle overnachtingen en routes al geregeld heeft? Diverse reisbureaus bieden prachtige fietsvakanties in Zwitserland aan. Kijk bijvoorbeeld eens bij Eigen-Wijze Reizen, Fital Vakanties en TUI Fietsvakanties.

Fietsen door Zwitserland: rivierdalen en steden

De groene rivierdalen van Rijn en Rhône met bossen, wijngaarden en historische steden als Basel, Schaffhausen, Stein am Rhein, Chur, Brig en Sion vormen aangename fietsroutes. De oevers langs de weidse Bodensee met de bruisende stad Konstanz trekken als een magneet fietstoeristen uit vele landen.

De Alpen worden overgestoken via de indrukwekkende Oberalppass en Furkapass. Het Meer van Genève met de mondaine steden Montreux, Lausanne en Genève heeft mediterrane charme. Tot slot verrast de ruige Jura met veel landelijk schoon, stille natuur en onbekende stadjes als Vallorbe, La-Chaux-de-Fonds en St.-Ursanne. De route doorkruist 16 van de 26 Zwitserse kantons, waar nu eens Duits, dan weer Reto-Romaans of Frans de voertaal is. Ook wordt af en toe over de landsgrenzen heengekeken bij uitstapjes in Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk en Liechtenstein.

Ronde van Zwitserland Kaart

De Ronde van Zwitserland is opgebouwd uit dertien trajecten, samen goed voor een grote rondrit van bijna 1000 km lang. Een aanrijroute van en naar Genève en het Klein Alpenbrevet leveren 130 extra kilometers op, wat het totaal op 1130 kilometer brengt. Een traject is niet automatisch een dagetappe, want een uitgebreide lijst overnachtingsadressen maakt het mogelijk de dagafstanden naar eigen inzicht aan te passen.

Fietsgids Fietsen door Zwitserland

Deze goed verzorgde routegids is volledig in kleur, voorzien van heldere kaarten met een schaal van 1:150.000 en ruim geïllustreerd met foto’s. Behalve de routetekst staat in de gids ook informatie over de bezienswaardigheden onderweg, overnachtingsmogelijkheden, fietsenmakers en -verhuurders, hoe daar te komen, wegen, verkeer en fietspaden, fiets en uitrusting, kaarten en GPS, eten en drinken, klimaat en beste reistijd, natuur en de nuttige (internet)adressen. De fietsgids is verkrijgbaar vanaf begin 2014.

Andere fietsroutes in Zwitserland

Meer informatie op recreatief-fietsen.nl. Toch liever een andere route fietsen door het Zwitserse landschap? Er zijn mogelijkheden genoeg. Bekijk voor alternatieven de pagina over fietsen in Zwitserland. Daar vindt u ook nog meer reisorganisaties die fietsvakanties in Zwitserland aanbieden.

Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad

Plaats een reactie