Oman, in ieder geval een bijzondere fietsbestemming

oman44

Met de komst van Bike and Hike Oman zijn de mogelijkheden om te fietsen en te wandelen in het sultanaat Oman verder uitgebreid. Bezoekers van Oman kunnen nu genieten van mooie georganiseerde fiets- en wandeltochten in het Al Hajar gebergte. Het hoofdkantoor van Bike and Hike Oman is gevestigd in hotel The View in Al Hamra in het Al Hajar gebergte.

Vanuit dit hotel worden verschillende begeleide fiets- en wandeltochten georganiseerd op drie verschillende niveaus. Hierdoor zijn de tours geschikt voor zowel beginners als gevorderden. De tochten leiden gasten door tropische, groene oases met palmbomen, door de straatjes en steegjes van oude steden, langs forten en kastelen en over imposante bergketens.

Veiligheid voor alles

Bike and Hike Oman hecht veel waarde aan het waarborgen van de veiligheid en kwaliteit van de aangeboden tours. Om deze reden werkt het bedrijf alleen met professionele apparatuur van internationaal gerenommeerde merken. Om de veiligheid van de deelnemers te garanderen, zijn speciale fietshelmen verplicht. Bovendien geldt een snelheidsbeperking van 25km/u voor de verharde afdalingen en is er altijd een volgwagen aanwezig. Al het personeel is bovendien getraind in eerste hulp en de gids beschikt over een EHBO-kit.

Actieve en culturele excursies

Het personeel van Bike and Hike Oman bestaat uit meertalige gidsen uit Europa en lokale Omani. Gasten kunnen op bijzondere wijze een sportieve ervaring combineren met een ontdekkingstocht door de cultuur, het erfgoed, de tradities en de moderne manier van leven in Oman. Naast het actieve onderdeel van de tochten, zal de interactie met de lokale bevolking en het bezoeken van musea en lokale winkels een belangrijk onderdeel van de fiets- en wandeltours zijn.

Bijzonder fietsgebied

Het Sultanaat Oman is een land dat een scala aan outdooractiviteiten biedt. De regio rondom Al Hamra, in het Al Hajar gebergte, beslaat een oppervlakte van maar liefst 900 vierkante kilometer en kent een hoogteverschil van bijna 2 km. De hoogste bergtop in het Al Hajar gebergte, Jebal Shams, is 3009 meter boven de zeespiegel gelegen.

Ministerie van Toerisme van Oman

Bike and Hike Oman werkt nauw samen met het Ministerie van Toerisme van Oman en de lokale autoriteiten om actief eco toerisme in verschillende regio’s van het Sultanaat te ontwikkelen. Hiervan profiteert de lokale economie, en worden bovendien de mogelijkheden die het Sultanaat van Oman als actieve vakantiebestemming biedt, verder benadrukt.

Meer informatie over de fietstochten vindt u op bikeandhikeoman.com

Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad

Plaats een reactie