Nieuwe fietskaarten-serie gebaseerd op fietsrouteplanner Fietsersbond

De Fietsersbond heeft samen met uitgever Buijten Schipperheijn een heel handzaam en betaalbare fietskaartenserie gemaakt voor Nederland. De kaarten zijn vormgegeven met de populaire fietsrouteplanner van de Fietsersbond in het achterhoofd. De schaal van de kaarten is 1:75.000, op het eerste gezicht niet ideaal voor fietsland Nederland. Voordeel echter van deze iets grovere schaal is dat de kaart een wat groter gebied bestrijkt.

Knooppunten

Uiteraard zijn alle knooppunten en LF-routes op de kaart terug te vinden. Voor het gebruik hiervan werkt de kaart uistekend en heeft u een betaalbare kaart te pakken. De kaart is dubbelzijdig bedrukt waardoor u niet met een hele grote, lastig uitvouwbarek kaart op stap hoeft.

Goedkoop

De kaarten zijn niet duur, slechts 4,95 euro per stuk. Die lage prijs moet ergens worden terugverdiend. En inderdaad: Er staan geen kilometerafstanden tussen de knooppunten, en geen straatnamen. Grootste minpunt echter is dat de kaart niet water en scheurvast is. Bij wat intensiever gebruik of na een regenbui zou goedkoop dus wel eens duurkoop kunnen worden. Maar voor een zonnig fietstochtje over knooppunten op de zondagmiddag zijn de kaarten in deze reeks uitermate geschikt.

De kaarten zijn o.a. verkrijgbaar bij de Fietsvakantiewinkel.

Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad

Plaats een reactie