Nieuwe brochure met fietsroutes in de Savoie-Mont Blanc

ETE09_OCT14_PL077Het berglandschap van de Savoie Mont Blanc is adembenemend mooi. Je kunt hier fietsen door de natuurreservaten en alpenweiden, door de bergen of over lieflijke heuvels, langs de oevers van grote meren of over mythische bergpassen van de Tour de France. Er is, letterlijk, voor iedere fietser wat wils. Er zijn makkelijkere routes over de ‘voie vertes’ en de moeilijkere ‘véloroutes’ over bekende bergpassen en bijzondere klimtrajecten. Fietsen kan hier alleen, met het gezin of met vrienden en desgewenst onder begeleiding van een professional.

De Haute Savoie liggen in de Noordelijke Alpen, met de berg Mont Blanc als hoogste berg (4800 meter) van de omgeving. De Savoie Mont Blanc trekt veel sportieve fietsers. In de regio is onlangs een nieuwe route uitgestippeld waarvan de naam veelzeggend is: 100 cols en Savoie. Hierin zijn alle beklimmingen opgenomen die in de afgelopen 100 jaar ook in de Tour de France zaten, zoals de Col de la Madeleine en de Col de l’Iseran. De route is in totaal 2000 km. Dit is natuurlijk voor weinigen weggelegd, maar fiets bijvoorbeeld een stukje in een week. Dat zal al meer dan genoeg voldoening geven. En vergeet ondertussen zeker niet te genieten van de prachtige natuur.

Op de site www.savoie-mont-blanc.com kun je eenvoudig een brochure met fietsroutes bestellen. In totaal zijn door het gebied meer dan 120 routes uitgestippeld op verschillende niveaus. Zo is er voor ieder wat wils. De routes zijn beschreven in het Nederlands.

Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad

Plaats een reactie