Nederlandse fietsmogelijkheden één van de meest positieve kenmerken van Nederland voor buitenlandse toerist

In een recent onderzoek van het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen noemen buitenlandse toeristen het landschap, Amsterdam en Nederland fietsland als meest positieve kenmerken van ons land, zo meldt het Fietsplatform waarin een aantal toeristenorganisaties is verenigd.

Om die fietstoeristen die op fietsvakantie in Nederland willen gaan beter te informeren heeft het Fietsplatform nu een Engelstalige en een Duitstalige versie van de website ontwikkeld. Met basisinformatie over de fietscultuur in Nederland: geen verplichte fietshelm, veel vrijliggende fietspaden en gerust met z’n tweeën naast elkaar fietsen. Aangevuld met nuttige informatie over overnachten onderweg, fietsvervoer en -verhuur en natuurlijk fietsroutes in aantrekkelijke fietsregio’s.

Fietscultuur is ook het centrale thema van het Amsterdamse Fietsmuseum, een tijdelijke tentoonstelling in de Oosterkerk in Amsterdam. Die opent op 3 mei haar deuren en zal waarschijnlijk ook op het nodige buitenlandse bezoek kunnen rekenen.

Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad

Plaats een reactie