Nederland aan top ranglijst beste fietslanden Europa

ecf-ranglijst

Het zal niemand verrassen, maar de onlangs gepubliceerde ranglijst met beste fietslanden binnen Europa wordt aangevoerd door Denemarken en Nederland. Dit zijn volgens de samenstellers van de lijst binnen Europa de beste fietslanden. De ranglijst met beste fietslanden is opgesteld door de European Cyclists’ Federation.

De ECF onderzocht hoe het gesteld is met de positie van de fietser in de 27 EU-landen. De landen werden vergeleken op een vijftal punten: fietsgebruik, fietstoerisme, belangenbehartiging, fietsverkopen en fietsveiligheid. Het fietsgebruik ligt in Nederland het hoogst, maar op het punt van fietsverkopen scoort Denemarken beter. Ook zijn in Denemarken meer mensen lid van een fietsersbond. Op de andere indicatoren scoren beide landen ongeveer gelijk. De totale score van beide landen is 125 punten.

Op de derde plaats staat Zweden, gevolgd door Finland, Duitsland en België op plaats zes. Onderaan de lijst vinden we vooral Oost-Europese landen en Middelandse Zeelanden als Spanje en Portugal. Malta is hekkensluiter, en krijgt van de ECF slechts 15 punten.

Voor uitgebreide gegevens over alle EU-landen, kijkt u op de site van de ECF.

Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad

Plaats een reactie