Loire à vélo maakt met app het fietsen nog makkelijker

De Franse lange afstandsfietsroute La Loire à vélo moge inmiddels bekend zijn bij het fietsende publiek. Dit jaar breidt de regio de diensten rondom deze fietsroute verder uit, waardoor je nog makkelijker in je eigen tempo door de mooiste landschappen, tussen wijngaarden en kustgebieden fietst.

De fietstochten zijn een aanrader voor iedereen die van fietsen houdt. Je kunt zelf de afstanden bepalen en onderweg zijn er talloze goede voorzieningen. Bedrijven die deze voorzieningen aanbieden zijn aangesloten bij het kwaliteitslabel Accueil Vélo.

Totaal zijn in de regio Val de Loire 320 bedrijven aangesloten. Zij zorgen onder meer voor het vervoer van bagage, speciale ontbijten voor fietsers, fietsenstallingen en afgesloten fietsbergingen en reparatiemateriaal. De tochten zelf zijn niet heel pittig, want ze voeren vooral over vlak terrein. Op de Nederlandstalige website vind je alle informatie.

Nieuw in 2013 is dat er een speciale Loire à Vélo-app verkrijgbaar is. Deze applicatie is te downloaden op je smartphone; het is een handig hulpmiddel bij het bepalen van je route met veel tips en informatie over voorzieningen onderweg.

Meer informatie? Kijk op de heldere en duidelijke website: laloireavelofietsroute.nl. Meer fiets-inspiratie voor Frankrijk staat op deze pagina.

Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad

Plaats een reactie