Kinderfietsenplan laat kinderen in asielzoekerscentra fietsen

kinderfietsenplanHet lijkt zo vanzelfsprekend in Nederland, een kind op de fiets. Maar voor veel kinderen, die opgroeien in een asielzoekerscentrum is dat niet zo. Daarom zijn ANWB, Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA), Rabobank Foundation en Stichting de Vrolijkheid het Kinderfietsenplan gestart. Het plan geeft kinderen die opgroeien in een asielzoekerscentrum de mogelijkheid te leren fietsen met opgeknapte tweedehands fietsen.

Een fiets geeft kinderen de mogelijkheid hun omgeving te verkennen, vriendjes te bezoeken en aan clubs deel te nemen. Gewone, leuke kinderdingen die zonder fiets lastig te verwezenlijken zijn. Zeker als het asielzoekerscentrum wat verder weg ligt. Om die reden slaan ANWB, Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA), Rabobank Foundation en Stichting de Vrolijkheid de handen in elkaar en om deze kinderen op de fiets te helpen. Er worden tweedehands fietsen ingezameld, deze worden opgeknapt en de kinderen krijgen fiets- en verkeersles.

Heeft u een (kinder)fiets over en wilt u deze graag doneren aan het Kinderfietsenplan? Dat kan! U kunt de fietsen inleveren op het ANWB-hoofdkantoor of bij asielzoekerscentra in Alkmaar, Amersfoort, Baexem, Den Helder, Dronten en Oisterwijk. Het gaat dus zeker niet alleen om kinderfietsen. Kinderen vanaf een jaar of 11 tot en met 18 rijden op een fiets voor volwassenen.

Wilt u zelf een fiets inleveren? Dat kan! De exacte adressen van de inzamellocaties en de -tijden vindt u hier.Ook andere hulp is welkom, om in mei de ingezamelde fietsen opgeknapt en gepimpt over te kunnen dragen aan de kinderen!

Meer informatie: www.kinderfietsenplan.nl.

Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad

1 gedachte over “Kinderfietsenplan laat kinderen in asielzoekerscentra fietsen”

  1. Is het kinderfietsenplan nog actief? Voor sommige ouders in het AZC is het financieel niet haalbaar om een aantal kinderfietsjes te moeten kopen. Wie heeft hierover info?

    Beantwoorden

Plaats een reactie