FIETSVAKANTIES IN EUROPA

De beste start van uw fietsvakantie

Kinderfietsenplan laat kinderen in asielzoekerscentra fietsen

kinderfietsenplanHet lijkt zo vanzelfsprekend in Nederland, een kind op de fiets. Maar voor veel kinderen, die opgroeien in een asielzoekerscentrum is dat niet zo. Daarom zijn ANWB, Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA), Rabobank Foundation en Stichting de Vrolijkheid het Kinderfietsenplan gestart. Het plan geeft kinderen die opgroeien in een asielzoekerscentrum de mogelijkheid te leren fietsen met opgeknapte tweedehands fietsen.

Een fiets geeft kinderen de mogelijkheid hun omgeving te verkennen, vriendjes te bezoeken en aan clubs deel te nemen. Gewone, leuke kinderdingen die zonder fiets lastig te verwezenlijken zijn. Zeker als het asielzoekerscentrum wat verder weg ligt. Om die reden slaan ANWB, Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA), Rabobank Foundation en Stichting de Vrolijkheid de handen in elkaar en om deze kinderen op de fiets te helpen. Er worden tweedehands fietsen ingezameld, deze worden opgeknapt en de kinderen krijgen fiets- en verkeersles.

Heeft u een (kinder)fiets over en wilt u deze graag doneren aan het Kinderfietsenplan? Dat kan! U kunt de fietsen inleveren op het ANWB-hoofdkantoor of bij asielzoekerscentra in Alkmaar, Amersfoort, Baexem, Den Helder, Dronten en Oisterwijk. Het gaat dus zeker niet alleen om kinderfietsen. Kinderen vanaf een jaar of 11 tot en met 18 rijden op een fiets voor volwassenen.

Wilt u zelf een fiets inleveren? Dat kan! De exacte adressen van de inzamellocaties en de -tijden vindt u hier.Ook andere hulp is welkom, om in mei de ingezamelde fietsen opgeknapt en gepimpt over te kunnen dragen aan de kinderen!

Meer informatie: www.kinderfietsenplan.nl.

Geef een antwoord

Categorieën
SNP Fietsvakanties
Fiets-Fun fietsvakanties
Ga naar Eye4Cycling.nl