FIETSVAKANTIES IN EUROPA

De beste start van uw fietsvakantie

Fietsvakantie in Andalusië: rustig fietsen onder een strakblauwe lucht

SONY DSC

De palmbomen bewijzen het uitermate goede fietsklimaat.

Genoeg van fietsen in regen, wind en kou? Pak je fietsspullen in en fiets er tussenuit voor een ontspannende Fietsvakantie in Andalusië! In de herfst, winter en vroege voorjaar, als het in Nederland nat en guur is, rijden wielrenners in Andalusië over mooie, rustige bergwegen langs witte dorpjes, onder een strak blauwe lucht. Mountainbikers klimmen naar een hoog gelegen uitkijkpunt in het Natuurpark om van de indrukwekkende bergen Maroma (2063m) en Lucero (1776m), of de vaak sneeuw bedekte Sierra Nevada in de verte, te genieten.

Fietsvakanties Andalusië

Andalusië Sportief biedt in het Zuid Spaans bergdorp Cómpeta (640m), aan de rand van een indrukwekkend, 40.660 Ha metend Natuurpark, een ruime keuze aan individuele, groep en hotel- fietsvakanties voor wielrenners en mountainbike liefhebbers. Afwisselende routes voeren door een decor van hoge bergtoppen, diepe dalen met snelstromende riviertjes en indrukwekkende vergezichten naar de omringende “Pueblos Blancos” en de zonovergoten Middellands Zee in de verte. Een persoonlijke gids of ondersteunende auto is beschikbaar.

SONY DSC

Mountainbikers hoog in de bergen van de Sierra de Tejeda

Het beste klimaat van Europa

Omgeven door de uitgestrekte Tejeda, Alhama & Almijara bergketen, is het klimaat in deze streek, tijdens de herfst, winter en vroege voorjaar, bijzonder mild. Gemiddeld, schijnt de zon hier 320 dagen per jaar, dat is 8 uur per dag! De concurrentie met bekende voorseizoen-fietsgebieden als Mallorca, de Algarve en de Canarische eilanden, kunnen deze streek in het zuiden van Spanje met gemak aan!

  • Herfst: Dagelijkse temperaturen zijn dan gem. 18~25*C. In november kan het wat fris en soms ook een beetje regenachtig zijn.
  • Winter: In de wintermaanden strak blauwe luchten en heerlijke dagtemperaturen van 15~18*C .De top van de berg Maroma (2063m) kan dan met sneeuw bedekt zijn.
  • Voorjaar: Het voorjaar voelt hier al “zomers” aan. De dagtemperatuur varieert dan van 20~25*C.
  • Zomer: juni en september zijn prima maanden voor een fietsvakantie met temperaturen van 26~28*C. De maanden juli en augustus zijn warm met temperaturen van 30.34*C.

Comfort en gemak van een standplaats fietsvakantie!

Andalusië-Sportief biedt een 8 daags, standplaats arrangement met veel comfort, het gemak van fietsroutes die direct voor de deur beginnen én je pakt je koffer maar één maal uit! Je logeert naar keuze in een sfeervolle, speciaal voor fietsers ingerichte accommodatie, of in het 3 sterren Hotel Balcón de Cómpeta, midden in het authentieke, maar vooral ook levendige bergdorp Cómpeta, met knusse restaurantjes en terrasjes op het gezellige dorpsplein. De aangeboden fietsarrangementen zijn naar keuze uit te breiden met uw wensen, zoals uitgebreide ontbijt óf diner opties.

SONY DSC

Witte dorpjes zijn een lust voor het oog. Zo ook Cómpeta.

Door wie wordt je bijgestaan?

Andalusië-Sportief is een kleinschalige, Nederlandse organisatie. Sinds 1994 begeleiden zij in Cómpeta hun gasten op persoonlijke en flexibele manier, maar bovenal fietsminnend: Een actief verblijf, een comfortabele accommodatie in een vriendelijk, Andalusisch dorp, mét indien gewenst dagelijkse begeleiding. Ook het reserveren van een eventueel extra activiteit of excursie voor niet fietsende partner behoort tot de mogelijkheden.

SONY DSC

De speciaal voor fietsers ingerichte huisbar

Bereikbaarheid

Cómpeta ligt 53 km. ten oosten van Málaga en is ook voordelig, per openbaar vervoer bereikbaar. De reisleiders halen u van de bushalte in Cómpeta af en brengen u naar de accommodatie. Andalusië Sportief biedt ook persoonlijk Meet & Greet service met transfer van het vliegveld naar Cómpeta, per taxi of minibus aan.

Fiets verhuur

Breng uw eigen fiets mee of reserveer een TREK Mamba 29″ (2013) Hardtail en KTM Comp-R1 Fullies en klassieke Genesis Volant of Radon (Cube) racefietsen, in combinatie met een fiets arrangement, voor een minimum huurperiode van 4 dagen.

De fietsvakantie start op iedere dag van de week!

SONY DSC

Cómpeta, dorpsplein.

Maak flexibel gebruik van voordelige ticket aanbiedingen; buiten het seizoen en “midweek” zijn er veel aanbiedingen van vliegverbindingen van Nederland en België naar Málaga. Profiteer van deze voordelige aanbiedingen en kom op iedere dag van de week aan! Meer informatie: www.andalusie-sportief.eu.

Geef een antwoord

Categorieën
SNP Fietsvakanties
Fiets-Fun fietsvakanties
Ga naar Eye4Cycling.nl