Fietsinnovatie-awards 2013

Hoe simpel en doeltreffend kunnen vernieuwingen zijn? Een binnenband die uit twee delen bestaat. Nooit meer het achterwiel eruit wrikken!
Hoe simpel en doeltreffend kunnen vernieuwingen zijn? Een binnenband die uit twee delen bestaat. Nooit meer het achterwiel eruit wrikken!

Tijdens de officiële opening van FietsVAK 2013 zijn de Fiets Innovatie Awards bekendgemaakt. Uit de acht genomineerde producten hebben drie daadwerkelijk de award gekregen: de Gazelle Cleanbar, de Rubena Gaadi binnenband, en de Sparta SL 18 koplamp.

Praktische innovaties

De innovaties zijn vooral innovaties in praktische zin, maar ook optisch gezien. De Cleanbar geeft fietsen een prachtige uitstraling, evenals de Sparta koplamp, die is ontwikkeld in samenwerking met Spanninga. De binnenband is een uitermate praktische oplossing, met name ook voor e-bikes. De Fiets Innovatie Awards werden uitgereikt door juryvoorzitter Kees Pereboom, coördinator Technische Zaken bij RAI Vereniging.

Gazelle Cleanbar

Met de Cleanbar gaan alle rem- en versnellingskabels bij de stuurpen het frame binnen, wat zorgt voor een mooie geïntegreerde look. En 400 gram lichter dan conventionele verstelbare stuurpennen.

Rubena Gaadi binnenband

De Rubena Gaadi binnenband is een binnenband met twee uiteinden, waardoor een binnenband vervangen kan worden zonder het wiel los te maken. Waardevol voor e-bikes, maar ook voor veel andere fietsen. Denk bijvoorbeeld aan de Rohloff-naaf of de gesloten kettingkast. Hierdoor is het niet meer nodig om alles los te schroeven of de elektronica te ontkoppelen.

Sparta SL 18 headlight

spartalamp
Volledig geintegreerd in de voorvork, waardoor veel minder kans is op beschadiging bij stallen.

Koplamp voorzien van 18 LED’s. De koplamp is geïntegreerd in de verende voorvork, wat zorgt voor een gestroomlijnd design dat één geheel met de fiets vormt. De plaatsing van de koplamp verkleint aanzienlijk de kans op beschadiging bij stalling in een vol fietsenrek.

Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad

Plaats een reactie