Fietsen zonder grenzen rondom Schengen

Gelegen in het hart van Europa, in de landendriehoek rond wereldberoemde Moezelstadje Schengen, wacht de bezoeker een ongelooflijke diversiteit aan landschappen, culinaire hoogstandjes en culturele hoogtepunten. Aantrekkelijke fietsroutes verbinden het Saarland, Rijnland-Palts, Luxemburg en Lotharingen over de grenzen heen: een charmant plekje, waarvan de zachte rivierlandschappen rond de Moezel, Saar en Sauer worden omarmd door de glooiende uitlopers van de Ardennen, de Eifel en de Hunsrück. Kortom: Fietsen zonder grenzen.

Twaalf grensoverschrijdende fietsroutes, in drie landen. Frankrijk, Duitsland en Luxemburg bieden elk vier fietsroutes (één hoofdroute, en een natuur-, cultuur- en genietroute). Alle routes lopen door de groene valleien van de Moezel, Saar en Sauer. Onderweg veel natuurschoon, ruige rotspartijen en majestueuze bossen.

Hoofdroutes

Drie grote routes, in ieder land één, volledig bewegwijzerd. De routes lopen aan beide zijden van de open grenzen door de groene valleien van de Moezel (bekend van Fietsen langs de Moezel), Saar en Sauer. Ruige kliffen en grote bossen bepalen de omgeving voor de gevarieerde tochten. Af en toe passeert de fietser oude wijngaarden of weelderige boomgaarden, afgewisseld met mooie dorpjes en historische stadjes. De drie hoofdroutes worden aangevuld met negen kleinere routes, waardoor een dicht netwerk van fietsroutes ontstaat.

Extra fietsroutes

Naast de drie grote lussen zijn er in het gebied nog een negental kortere fietsroutes uitgezet, op basis van de thema’s natuur, cultuur en genieten. De natuurroutes kenmerken zich door trajecten langs mooie bossen, rotspartijen en ander natuurschoon. De cultuurroutes laten de fietser het verleden zien van de streek. Overblijfselen uit de Romeinse tijd, Middeleeuwse steden en kastelen, maar ook de moderne geschiedenis (accoord van Schengen) wordt niet vergeten. De genotsfietsroutes zijn opgebouwd rondom rust en culinaire hoogtepunten.

Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad

Plaats een reactie