Fietsen naar Santiago de Compostela

Met de toenemende populariteit van de verschillende St Jacobsroutes naar Santiago de Compostella, neemt de druk op het vinden van een overnachtingsplek op de populairdere routes zoals de Camino Frances en de Camino Portugues jaar na jaar toe. Vermoeide fietsers worden geconfronteerd met overvolle slaapzalen, snurkende mede reizigers en ellenlange rijen bij de douches. Het feit dat de wandelaars voorrang krijgen in de refugios en fietsers vaak tot na 17.00hr moeten wachten voor ze de toegang wordt verleend, maakt een fietstocht naar Santiago de Compostela er niet makkelijker op. Hoogtepunten van Europese kunst en cultuur worden amper een blik gegund uit angst geen plek meer te hebben voor de nacht.

Pelgrimroutes.nl is een nieuwe fietsreisorganisatie en biedt voor al deze problemen een eigentijdse oplossing.

Accommodatie

Door ons netwerk van kleinschalige hotelletjes gelegen langs de routes maken wij het voor iedereen mogelijk een tocht naar Santiago de Compostella te ondernemen. Onze dagetappes tussen de accommodaties zijn bewust rond de 65 km gehouden en bij zware etappes daalt de respectievelijke afstand dan ook. Onze accommodaties zijn zorgvuldig geselecteerd op de noden van de eigentijdse fietser. Zo is er onder meer rekening gehouden met secure fietsenstalling mogelijkheden. Al onze kamers zijn voorzien van goede bedden en ensuite douches zodat u ten volle uitgerust aan de volgende etappe kunt beginnen.

Bagagevervoer

Omdat een fietstocht van meerdere dagen of weken met zware fietstassen voor velen een onhaalbaar obstakel vormt bieden wij u de optie van bagagevervoer tussen de accommodaties voor zij die dat wensen.

Fietsvervoer

Vele van onze deelnemers kiezen ervoor om met hun eigen fiets op pad te gaan. Om deze mogelijkheid te faciliteren, werken wij samen met het fietsvervoer bedrijf Soetens. Zij pikken uw fiets een week voor vertrek bij u thuis op en leveren hem dan af bij het door ons, op uw startpunt geboekte hotelletje. Uw eigen fiets staat u dus op te wachten bij aankomst. Na afloop pikken zij uw fiets weer op en leveren hem bij u thuis af.

Fietshuur

Mocht u niet beschikken over het juiste type fiets voor de tocht van uw keuze dan bied Pelgrimroutes.nl u de mogelijkheid een voor uw tocht geschikte fiets te huren. Wij bieden daarvoor een ruime keuze van comfortabele trekking fietsen, mountainbikes en zelfs Ebikes

Cultuur

Het kunsthistorisch belang van deze routes wordt door Pelgrimroutes.nl extra in de verf gezet, met door ons specifiek per route ontwikkelde culturele achtergrond gidsjes. Zij voorzien u van de nodige informatie over de vele prachtige monumenten en leuke legendes die u op uw fietsroute treft.

Uiteraard krijgt u van Pelgrimroutes.nl ook een Nederlandstalige route beschrijving en kaart mee.

Kortom: een fietstocht naar Santiago de Compostela met Pelgrimroutes.nl is pelgrimeren met een gouden randje!

Wilt u alvast een voorproefje kijk dan op www.pelgrimroutes.nl.

Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad