Fietsen naar de Olifanten

Op de fiets naar het grote olifantenfestival van Surin in het oosten van Thailand: dat kan met de reisorganisatie Asian Way Of Life. Maar liefst 300 jumbo’s trekken tijdens dit festival in een bonte stoet door de straten van de stad.

Feestbuffet voor de jumbo’s

Dit jaar vinden de hoogtepunten plaats op vrijdag 16 november, zaterdag 17 november en zondag 18 november. Op vrijdagmorgen trekken de olifanten door het centrum van de stad naar de rotonde met het olifantenmonument. Voor de eretribune met hoogwaardigheidsbekleders staat een uitgebreid feestbuffet opgesteld: niet voor de bobo’s, maar voor de jumbo’s. Het gehele evenement is rijkelijk voorzien van Thaise folklore met muziek en dans. Het publiek kan tussen de olifanten lopen en ook een ritje maken op een olifant. Rond de rotonde heerst een feestelijke stemming met veel eet- en drinkstalletjes.

Geschiedenis van de olifant in Thailand

Op zaterdag vindt een drie uur durende olifantenshow plaats in het stadion. Voor iedereen die wel eens een olifantenshow heeft meegemaakt, voegt dit spektakel werkelijk wat toe. Alleen al door het grote aantal deelnemende olifanten. Tijdens het programma wordt ingegaan op de geschiedenis van de olifanten in Thailand. Op zondag wordt dit programma herhaald. Ook buiten de uren van het officiële programma  domineren de jumbo’s het straatbeeld van de Surin.

Rustige, agrarische weggetjes

Een bezoek aan dit festival in november kan worden toegevoegd aan de individuele fietsreis van Asian Way Of Life van de Smaragden Driehoek naar Bangkok. Deze fietsroute volgt voornamelijk rustige, agrarische weggetjes. In Surin krijgen fietsers wel een dringende waarschuwing: let op de vele grote hopen olifantenpoep op het wegdek!

Letterlijk en figuurlijk hoogtepunt

Surin ligt in het zuiden van de Isan: het onbekende, authentieke oosten van Thailand waar de paden nog niet zijn platgetreden door stromen toeristen. Toch heeft deze streek veel aantrekkelijks te bieden dat een bezoek meer dan waard maakt. Niet ver van Surin sieren diverse Khmer-tempels het landschap. Met als letterlijk en figuurlijk hoogtepunt de tempel Phanung Rung, die gelegen is op de top van een uitgedoofde vulkaan. Deze tempel wordt beschouwd als de best gerestaureerde Khmer-tempel ter wereld. In het nationale park Phu Chong Na Yoi stort de Huai Luang waterval met veel geruis naar beneden. Ondanks de onbekendheid zijn er uitstekende hotels en resorts met zwembaden voor een afkoelende duik na een fraaie fietsdag door het kleurige, dagelijkse leven van Thailand.

Asian Way of Life

Asian Way Of Life (AWOL) is dé specialist voor individuele fietsvakanties in Azië. Alleen al in Thailand heeft deze reisorganisatie meer dan 6000 kmaan fietsroutes uitgezet. www.awol.nl

Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad