FIETSVAKANTIES IN EUROPA

De beste start van uw fietsvakantie

Basiskaart Landelijke Fietsroutes Nederland vernieuwd

Begin 2012 verscheen de nieuwste editie van de Basiskaart LF-routes. Deze nieuwe editie van de Basiskaart biedt een actuele en zeer gebruiksvriendelijke set kaarten voor iedereen die van tijd tot tijd eens een weekendtocht op de fiets maakt of binnen Nederland een fietsvakantie plant.

Op de Basiskaart is het complete netwerk van Landelijke Fietsroutes (LF-routes) weergegeven. Dit netwerk beslaat zo’n 4.500 kilometer en is al 25 jaar de ideale basis voor het plannen van elke langeafstandsfietstocht. LF-routes zijn in twee richtingen bewegwijzerd en voeren langs de mooiste plekjes van Nederland. Afwijken van de route kan ook omdat de aansluitende fietsknooppuntnetwerken op de kaart staan, inclusief het netwerk in Groningen dat voorjaar 2012 opgeleverd wordt. Zo is het overstappen van het ene op het andere netwerk heel eenvoudig.

Op 22 dubbelzijdig bedrukte kaarten staat heel Nederland, in een schaal van 1:100.000. Deze zeer prettige schaal geeft de fietser veel detail voor een nog betere oriëntatie onderweg. In het kaartbeeld staan de locaties van Fietsers Welkom! logiesadressen en van vele bezienswaardigheden weergegeven. Een apart boekje bevat de gebruiksaanwijzing.

Binnen het LF-netwerk kun je je eigen route op maat samenstellen. Maar in de gids staan ook al enkele suggesties voor aantrekkelijke themaroutes uitgelicht. Hierbij zijn (delen van) LF-routes met elkaar verbonden. Online is de fietsroute via LF-routes te plannen met behulp van de fietsrouteplanner van de Fietsersbond. Kom je bij de grenzen van Nederland en wil je toch nog verder fietsen, dan kun je met de Europese fietsrouteplanner je tocht verder plannen.

De Basiskaart is te bestellen via de webwinkel van de Fietsvakantiewinkel of te koop bij o.a. de ANWB en VVV-kantoren.

Samengevat biedt de kaart:
• Alle Landelijke Fietsroutes (ruim 4.500 km)
• Alle fietsknooppunten
• Topografisch kaartbeeld schaal 1:100.000

Categorieën
SNP Fietsvakanties
Fiets-Fun fietsvakanties
Ga naar Eye4Cycling.nl