Fietsen langs 300 jaar oude Frans-Belgische grens

Driehonderd jaar geleden, in 1713, maakte het Verdrag van Utrecht een einde aan de oorlog tussen enerzijds Frankrijk en Spanje, en anderzijds de coalitie van het Koninkrijk Groot-Brittannië, de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden, de hertog van Savoie en de koning van Portugal. Het jaar 2013 is daarom het jaar van 300 jaar Frans-Belgische grens. Een grens die eigenlijk geen grens is maar meer een streep door het landschap. Verleg deze zomer al fietsend je grenzen in Noord-Frankrijk en neem in de grenssteden Armentières, Bailleul en Hondschoote deel aan de zomerzoektochten. Drie bewegwijzerde fietsroutes zijn gemaakt in het kader van 300 jaar grens.

Van de Leie tot het vlakke land, In en om Armentière, 40,5 km.

Rondom Armentières fiets je langs de natuurlijke oevers van de Leie naar het vlakke land richting de Frans/Vlaams/Waalse grens. Onderweg kom je langs tal plekken waar de Groote Oorlog een onuitwisbare indruk heeft achtergelaten.

Op weg langs Frans-Vlaamse dorpen, In en om Bailleu, 34,5 km

Ontdek langs deze route de natuur en het erfgoed van kleine Frans-Vlaamse dorpjes rond Bailleul. Op de route liggen veel kerkjes en kapelletjes. Ontdek ook de streekproducten die bij de boerderijen langs de weg verkocht worden en de plaatselijke gerechten in de estaminets.

Langs de Frans-Belgische grens, In en om Hondschoot, 45 – 34,5 – 27,5 km

Deze route neemt je mee op pad langs de Schreve. Meerdere keren steek je de grens over of fiets je er zelfs dwars over heen. Vaak zon­der dat je het merkt. Bewonder onderweg de kleurrijke steden en dorpen als Hondschoote, Leisele en Haringe.. Neem de tijd voor een halte in een van de cafés en proef van de heerlijke picon en de echte blauwerssfeer.

Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad

Plaats een reactie