Fiets- en Wandelbeurs van het padje af

MTBIs de Fiets- en Wandelbeurs van het Padje af, zoals de titel van dit artikel doet vermoeden? Ja en nee. Niet in de betekenis van in de war zijn. Wél in de betekenis van van het pad af gaan met de fiets: off road gaan dus. Het recreatief mountainbiken staat in de schijnwerpers op de tiende Fiets en Wandelbeurs, die op 1 en 2 maart plaatsvindt in de Amsterdam RAI. Een nieuw onderdeel is het Mountainbike Paviljoen, het trefpunt voor de liefhebbers van ‘offroad’.

Het mountainbiken is niet langer het exclusieve domein van afgetrainde die-hards. Steeds meer recreatieve fietsers zien de voordelen ervan in en verlaten het asfalt. Hoe kun je een regio of een vakantiebestemming immers beter verkennen dan via trails of autoluwe wegen door de vrije natuur? En voor het mountainbiken hoef je geen topconditie te hebben: er zijn voldoende mtb-routes die makkelijk befietsbaar zijn.

Het Mountainbike Paviljoen biedt bezoekers nieuwe modellen én nieuwe inspiratie voor avonturen buiten de gebaande paden. Bekende merken als Trek presenteren hun ‘fullies’, ‘lefties’ en ‘hard tails’ op een groot Mountainbike Eiland. Ook is er een speciaal parcours waar je onder andere Specialized- en Santos-bikes en je eigen vaardigheden op de proef kunt stellen.

Verder is er aandacht voor het fenomeen mountainbikereizen. In de omgeving van het paviljoen staan landen en regio’s die inmiddels een flinke offroadreputatie hebben opgebouwd. Zwitserland, themaland van de beurs, is een mountainbikewalhalla, evenals het Oostenrijkse Zillertal, Catalonië in Spanje en het Italiaanse Abruzzo. Opvallend is de aanwezigheid van aanbieders van arrangementen uit de regio Duluth in de VS, waar je urenlang ongestoord kunt mountainbiken door de ongerepte natuur.

Kortom, genoeg te beleven voor alle fietsers die de Beurs van het Padje af willen volgen!

Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad

Plaats een reactie