Bloesem in volle bloei, tijd om te fietsen

De fruitbomen in de Betuwe en elders in Nederland en België staan in volle bloei. Tijd dus om de jaarlijkse ‘bloesemfietstocht’ te fietsen. Maar welke? In dit artikel een aantal sites met goede suggesties.

Bloesem.info

Op www.bloesem.info kunt u niet alleen zien of de kersen- en appelbomen al in bloei staan, er is ook een aparte pagina met mooie bloesemfietsroutes. De site richt zich volledig op de bekendste fruitbomen-regio in Nederland, de Betuwe. Niet vreemd dus dat de routes namen hebben als Betuwe-route, Linge-route, Bommelse Kersentocht, Betuwse Kersentocht en de fietsroute Ontdek het land van Flipje.

Fietsen.123.nl

De populaire website Fietsen.123.nl pakt het wat breder aan. Zij publiceert een top 10 van bloesemfietsroutes. Behalve in de Betuwe, kan er ook gebloesemfietst worden rondom Veulen (België), Lisse, de Haspengouw (België) en Belgisch én Nederlands Limburg.

En verder

Behalve deze twee verzamelsites zijn er ook nog particulieren en andere fietsgekken die routes door de bloesem uitschrijven. Zo kunt u de Bloesemtocht door de Betuwse Boomgaarden fietsen aan de hand van de gegeven knooppunten.  Fietser Raymond Oostwegel beschrijft een rondje van 50 km door de Limburgse heuvels met een uitloop naar de Belgische Voerstreek.

Zeker weten dat er nog veel meer mooie bloesemfietsroutes te fietsen zijn. Kent u er meer? Plaats een reaktie op deze site. Andere fietsers zullen u dankbaar zijn.

Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad