FIETSVAKANTIES IN EUROPA

De beste start van uw fietsvakantie

Sneeuwkettingen voor fietsers, ze komen er echt aan

Na de gladheid van afgelopen week zijn er op internet heel veel tips verschenen hoe je toch kunt blijven fietsen. Zelfs winterbanden voor fietsers zitten de laatste jaren in het assortiment van de fietsenmakers. Sneeuwkettingen ontbreken nog, al lijkt daar verandering in te komen. Ze zijn nog niet te koop, maar de fietsbandenbranche heeft al volop belangstelling getoond voor de speciale sneeuwketting van Cesar van Rongen uit Lieshout. De jonge ontwerper bedacht een oplossing voor iedereen die ondanks gladde wegen toch wil blijven fietsen.

De Bike Spikes van Van Rongen bestaan uit rubberen hulzen met ijzeren spijkers die gemakkelijk op een fietsband geklikt kunnen worden. De spikes zorgen bij gladde wegen voor essentieel meer grip. Van Rongen studeerde met zijn vinding deze zomer af aan de Design Academy in Eindhoven.

Volgend jaar hoopt Van Rongen de Bike Spikes in de winkel te hebben liggen. Daarnaast wil hij de speciale sneeuwkettingen ook voor rolstoelen en kinderwagens toepasbaar maken.

Om te laten zien dat het echt kan werken, en hoe simpel je de BikeSpikes om je fietsband legt na enig oefenen, is hieronder een video te bekijken.

Ik roep wel iedereen op die de Bike Spikes ooit koopt, om niet massaal op het schaatsijs te gaan fietsen, want schaatsen is ook leuk 🙂 .

2 Reacties op Sneeuwkettingen voor fietsers, ze komen er echt aan

Geef een antwoord

Categorieën
SNP Fietsvakanties
Fiets-Fun fietsvakanties
Ga naar Eye4Cycling.nl