Achterhoek beste fietsregio, Gelderland populairst voor fietsvakantie

Gelderland blijkt de provincie te zijn waar de meeste fietsvakanties in Nederland worden gehouden. Dat blijkt uit onderzoek van het Fietsplatform. Bij het bepalen van de fietsroutes maken anderhalf maal zo veel mensen gebruik van knooppuntenroutes dan van lange afstandsfietsroutes in Nederland.

Slechts 14 procent van de fietsers gebruikt noch de knooppunten, noch de LF-routes. Hoewel de provincies elkaar in beoordeling niet veel ontlopen, krijgt de provincie Overijssel het beste cijfer, een 8,5. De fietsers die een fietsvakantie houden in Nederland, zijn vaak hoogopgeleid, en (pre)senioren. Slechts 13 procent van de vakantiefietsers in Nederland is jonger dan 44 jaar.

Populair in Gelderland is bijvoorbeeld het Klavertje 4 Fietsarrangement van Flechter Hotels. hierbij fietst u over de Veluwe van hotel naar hotel. Lees meer over de Klavertje Vier arrangementen van deze hotelketen.

Achterhoek

De 3614 kilometer fietsroute van de Achterhoek vormt de beste fietsregio van Nederland. De regio blinkt vooral uit in het onderhoud van de bewegwijzering. Hiervoor krijgt de regio 4,8 van de maximaal haalbare 5 sterren. De voorzieningen langs de route worden met een 3,3 het minst positief beoordeeld. Voor de beoordeling is verder gekeken naar het landschap, de toegankelijkheid en de kwaliteit van het routenetwerk. Van de 3614 kilometer is 1340 kilometer fietspaden onderdeel van de knooppuntroute.

Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad