435 km fietsen over Van Goghs Wegen

Van Gogh Brabant en Routebureau Brabant presenteren dit voorjaar een primeur voor Nederland: de Van Gogh fietsroute. Voor het eerst wordt er aan het knooppuntensysteem met bebording een themaroute aangeduid. Komende weken worden de borden in Brabant aangebracht en vanaf mei kunnen de fietsers op pad om zelf Van Goghs wegen te verkennen.

Het Brabantse leven en landschap vormen de basis van het werk van Vincent van Gogh (1853-1890). Zijn liefde voor de eenvoudige mens, de natuur en het boerenland; het begon allemaal in Noord-Brabant. Hier werd hij geboren, groeide hij op, zette zijn eerste indrukken op papier en ontwikkelde zich tot schilder. De leerling uit Etten groeide in Nuenen uit tot meester – met als hoogtepunt zijn weergave van het harde boerenbestaan in De aardappeleters. Lees er meer over op VisitBrabant.com.

Het Brabantse verhaal van Van Gogh

De nieuwe fietsroute vertelt het Brabantse verhaal van Van Gogh. De route maakt het mogelijk om in de voetsporen van Vincent van Gogh te treden en te genieten van die plekken die van grote invloed waren op het oeuvre van de wereldberoemde kunstenaar. De fietsroute is uitgezet volgens het bestaande fietsknooppuntennetwerk. De Van Gogh route is aangegeven met aparte en duidelijk herkenbare Van Gogh routebordjes.

Vijf Brabantse gemeenten hebben een bijzondere band met Van Gogh. Dat zijn Zundert, Tilburg, Etten, Nuenen en ‘s-Hertogenbosch. De route is langs deze plaatsen aangelegd. Daarnaast brengt de Van Gogh fietsroute je langs plaatsen als Zevenbergen, Breda, Ulvenhout, Alphen-Chaam, Oisterwijk, Helvoirt, Vught, Sint-Michielsgestel, Boxtel, Liempde, Best, Son en Breugel, Lieshout, Eindhoven, Middelbeers, Goirle en Baarle-Nassau. De route laat de fietsers niet alleen genieten van Van Gogh maar ook van het mooie Brabantse coulissenlandschap.

Van Gogh Fietsroute: uniformiteit in bewegwijzering

De Van Gogh fietsroute is de eerste gethematiseerde route is die volgens het knooppuntennetwerk loopt. Dat sluit aan bij de ambities van Routebureau Brabant, dat uniformiteit in bebording van routes in Brabant nastreeft en daarmee zoveel mogelijk wil aansluiten op de Nationale richtinglijnen. Voor toekomstige themaroutes wordt dezelfde werkwijze gehanteerd. De Van Gogh fietsroute is vanaf 2013 te fietsen.

Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad

Plaats een reactie