Taiwan als fietseiland

taiwanNet als andere landen in de wijde regio doet ook Taiwan er alles aan om aantrekkelijk te zijn voor de actieve toerist. Rond de hoofdstad Taipei zijn inmiddels meer dan 100 kilometer aan fietsroutes die goed te bereiken zijn met behulp van het moderne metrosysteem. De routes zijn goed aangegeven en leiden de fietser langs de oevers van de rivieren in en rond de hoofdstad. 

Het Toeristen Informatiecentrum in Taipei biedt de ‘City Cycling Map’ gratis aan. Op deze fietskaart staat naast route-informatie ook waar fietsen gehuurd kunnen worden, en waar deze fietsen weer ingeleverd kunnen worden.

Ook op de rest van het eiland zijn verschillende fietsroutes uitgezet. Al fietsend over zo’n route kom je op plekjes waar de gemiddelde autotoerist alleen maar van kan dromen.

Vergelijkbaar met de Europese spoorbanen die worden omgetoverd tot fietspaden, fiets je rondom Guanshan aan de Oostkust in het spoor van de voormalige ossenkarren. Andere mogelijkheden zijn de wegen door de groene tunnels van Dongfong, de smaragdgroene velden van Yilan of Meinong’s tabaksplantages.

Om niet onder te hoeven doen voor je autorijdende buurman, kun je behalve de minder bekende plekken ook fietsen langs de bekende toeristische hoogtepunten. De 28 kilometer lange Huantan Road bijvoorbeeld voert de fietser rondom het dromerige Sun Moon Lake. Deze fietstocht is af te wisselen met prachtige wandelingen in het gebied, een romantische boottocht over het meer of een bezoek aan één van de aboriginal dorpen.

Een ander toeristisch hoogtepunt is ongetwijfeld een fietsroute langs de indrukwekkend marmeren rotspartijen van het Nationale Park Taroko Gorge. Tijdens de 20 kilometer spectaculaire tocht trapt de fietser de pedalen langs snelstromende beekjes, ravijnen en gigantische rotsblokken.

Een fietstocht over het eiland kan makkelijk worden onderbroken voor een dagje strand, of een andere excursie.

Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad

Plaats een reactie