Nieuwe druk Reitsma’s Route naar Rome met andere Alpenpas

reitsmarouteomslag1

Onlangs verscheen de nieuwste druk van de fietsroute naar Rome van Hans Reitsma. Niet alleen zijn de routegidsjes geupdate, weer wat mooier gemaakt en zien ze er als vanouds mooi uit.

Er zit ook een grote verandering in de route. De passage door de Alpen is flink gewijzigd. De oude route ging via Bregenz via de Arlbergpas naar Landeck in Oostenrijk. De vernieuwde route gaat via Garmisch Partenkirchen en de Buchener Höhe naar Landeck. 

overzichtskaart reitsma rome

Nieuwe Pas

De nieuwe pas is relatief licht en dus goed te doen richting Italië. Andersom is de klim pittiger (7 km 10% stijging). De nieuwe route is rustiger, maakt gebruik van bekende routes als de Neckarradweg en de Kocher-Jagstradweg. de Buchener Höhe is 1256 meter hoog (de Arlbergpas is 1793m hoog).

Bijkomend voordeel is dat de stijging in de nieuwe route kan worden bedwongen met de lokale stoptrein. Door de wijziging van de route is deze nu 85 km langer geworden, maar op de totale afstand maakt dat niet zo veel uit. Diegene die fietsen om zo weinig mogelijk kilometers te maken kan beter thuis blijven, of gewoon de oude route fietsen.

Het oude deel 1 (3e druk, A’dam – Bregenz) is op dit moment ook nog verkrijgbaar. Het oude deel 2 daarentegen is uitverkocht en de oude druk van deel 1 sluit niet aan op de nieuwe druk van deel 2. Mocht je toch de oude route willen fietsen is op de website van Hans Reitsma onder de knop Aanvullingen een pdf te downloaden van het ontbrekende stuk.

Elders in Italië fietsen? Lees eens over reisorganisatie Meravigliosa Umbria, expert in fietsvakanties in Umbrië. Waar u ook heen gaat, veel fietsplezier gewenst! Italië is echt een aanrader.

Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad

Plaats een reactie