Nieuw in Nederland: Antislip-sneeuwsokken voor de fiets

IMG_5791Hoewel het met de winter dit jaar niets lijkt te worden, zitten de uitvinders onder ons fietsers niet stil. Speciaal voor de gladde maanden heeft Safe on Snow fiets-sneeuwsokken ontwikkeld. Fietsbanden hebben hiermee meer grip op besneeuwde of beijzelde wegen, dus minder kans op uitglijden of slippen bij gladheid. De gemakkelijk zelf te bevestigen sneeuwsokken zijn vanaf 15 februari verkrijgbaar in Nederland onder de naam Safe On Snow.

De sneeuwsokken zijn gemaakt van een gepatenteerde antislipstof. Dunne ijzerdraadjes die door de stof geweven zijn zorgen voor meer grip waardoor je minder snel uitglijdt op sneeuw of ijs. Safe on Snow werkt samen met een Duitse sneeuwkettingfabrikant die deze stof ontwikkeld en getest heeft. 

De fietssokken zijn verkrijgbaar in verschillende maten, ook voor kinderfietsen en bakfietsen. Je legt ze zelf gemakkelijk om de bestaande fietsband heen. Dit kost ongeveer een minuut per band. Klittenband en elastische zijkanten houden de sneeuwsokken stevig op hun plaats. De sneeuwsokken zijn voorzien van een reflectieband voor extra zichtbaarheid.

Voor fietsen bestaan al winterbanden. Het voordeel van fietssokken is dat ze goedkoper zijn en iedere fietser ze zelf gemakkelijk en binnen een paar minuten om de bestaande fietsbanden kan bevestigen. Eind dit jaar zijn de fietssokken ook verkrijgbaar voor scooters en scootmobiels.

Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad

Plaats een reactie