Kans op fietsdiefstal zorgt niet voor minder fietsgebruik

fietsopslot

Uit onderzoek van de ANWB blijkt dat fietsendiefstal voor Nederlandse fietsers weinig tot geen invloed heeft op de beslissing om wel of niet de fiets te gebruiken. Factoren die wél van invloed zijn op het niet gebruiken van de fiets zijn de afstand, het slechte weer en het moeten vervoeren van zware goederen.

Fiets gestolen

Tien procent van de ondervraagden heeft ervaring met fietsdiefstal. Zij geven aan na de diefstal alerter te zijn, en beter op te letten hoe en waar de fiets te stallen. Fietsen worden vooral gestolen bij winkelgebieden (30 procent), treinstations (18 procent) en de eigen woonomgeving (16 procent) en dat gebeurt even vaak in de middag als ‘s avonds. Een ruime meerderheid van de slachtoffers doet aangifte van fietsdiefstal, maar twijfelt tevens aan het nut hiervan.

Sloten

Het meest gebruikte fietsslot is het zogenaamde ringslot, op gepaste afstand gevolgd door het kabelslot. Na een eerdere fietsdiefstal kiezen meer mensen voor het gebruik van de nog betere kettingsloten.

Alle uitkomsten van dit onderzoek van de ANWB staan op de website, net als een flink aantal tips om fietsdiefstal te voorkomen.

Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad

Plaats een reactie