FIETSVAKANTIES IN EUROPA

De beste start van uw fietsvakantie

Kans op fietsdiefstal zorgt niet voor minder fietsgebruik

fietsopslotUit onderzoek van de ANWB blijkt dat fietsendiefstal voor Nederlandse fietsers weinig tot geen invloed heeft op de beslissing om wel of niet de fiets te gebruiken. Factoren die wél van invloed zijn op het niet gebruiken van de fiets zijn de afstand, het slechte weer en het moeten vervoeren van zware goederen.

Fiets gestolen

Tien procent van de ondervraagden heeft ervaring met fietsdiefstal. Zij geven aan na de diefstal alerter te zijn, en beter op te letten hoe en waar de fiets te stallen. Fietsen worden vooral gestolen bij winkelgebieden (30 procent), treinstations (18 procent) en de eigen woonomgeving (16 procent) en dat gebeurt even vaak in de middag als ‘s avonds. Een ruime meerderheid van de slachtoffers doet aangifte van fietsdiefstal, maar twijfelt tevens aan het nut hiervan.

Sloten

Het meest gebruikte fietsslot is het zogenaamde ringslot, op gepaste afstand gevolgd door het kabelslot. Na een eerdere fietsdiefstal kiezen meer mensen voor het gebruik van de nog betere kettingsloten.

Alle uitkomsten van dit onderzoek van de ANWB staan op de website, net als een flink aantal tips om fietsdiefstal te voorkomen.

Geef een antwoord

Categorieën
SNP Fietsvakanties
Fiets-Fun fietsvakanties
Ga naar Eye4Cycling.nl