Ischl hét mountainbike gebied van deze zomer

ischlHet Oostenrijkse Ischgl is deze zomer, met het grootste mountainbike gebied van de west-Alpen, ’the place to be’ voor mountainbikers. Het gebied strekt zich uit van Ischgl tot het Zwitserse Samnaun en door het gehele Paznaundal. Naast de verschillende en uitgebreide routes in de Silvretta Bike Arena, vinden deze zomer ook twee internationale MTB-evenementen plaats waar mountainbikers kunnen proeven van de concurrerende sfeer. Of je nu een ervaren of een recreatieve rijder bent, iedereen is van harte welkom.

Compleet Mountainbiken

De Silvretta Bike Arena in Paznaun biedt een breed scala aan talloze routes met verschillende moeilijkheidsgraden en prachtige landschappen. De routes zijn te combineren of je maakt meerdaagse excursies. Ze lopen uiteen van makkelijke singletracks over bospaden tot snelle uitdagende afdalingen met verschillende hoogtes. Ook aan de gehele service rondom het mountainbiken is gedacht. Zo zijn er bike hotels, GPS-tochten met interactieve kaarten, een uitgebreide routebewegwijzering en maak je gebruik van gedetailleerde informatie over de individuele MTB tours of andere varianten.

2800 meter hoog

De talrijke kabelbanen en liften brengen fietsers tot circa 2.800 meter hoogte. Op vertoon van de Silvretta Summer Card, die gasten gratis ontvangen bij minimaal één overnachting, is het gebruik van de kabelbanen en liften zelfs gratis. Voor meer informatie over de mountainbike pistes en mogelijkheden

Bike Academy

Beginners en recreatieve fietsers die hun rijvaardigheden willen aanscherpen, doen mee aan workshops met professionele gidsen bij Bike Academy. Vanaf € 40,- per dag verken je de beste single trails en de mooiste plaatsen van de Silvretta. Wie geen mountainbike heeft, kan één van de nieuwste modellen en een uitrusting huren bij één van de verhuurbedrijven.

Evenementen

Ischgl is door de diversiteit van de routes en de outdoor evenementen hét mekka voor mountainbiken. In het eerste weekend van augustus vindt de 19e Ischgl Ironbike plaats. Dit is de zwaarste mountainbike marathon in Europa waar internationale professionals en ambitieuze fietsers strijden om een bedrag van € 20.000,-. Deelnemers moeten minimaal 17 jaar oud zijn en kunnen kiezen uit drie verschillende routes die uiteenlopen van 27,5 km tot 79 km. Van 13 tot 15 september 2013 introduceert Ischgl met premium partner Cannondale, het eerste Overmountain Challenge, een Enduro mountainbike evenement. Internationale sterren als Jérôme Clementz en Dan Atherthon zullen deelnemen aan dit nieuwe evenement. Maar ook de niet-profs komen tot hun recht met de verschillende single tracks.

Meer informatie over de Sivretta Bike Arena vind je op de website.

Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad

Plaats een reactie