Fietsvakantie op de Noord-west Veluwe

bhzEindeloos gevarieerde landschappen, bossen, heide, water en veel te zien. De Noord-West Veluwe samengevat in een klein zinnetje en een absolute must voor de echte fietsliefhebber. Een mooi gevarieerde streek in grofweg de driehoek Voorthuizen-Apeldoorn-Nunspeet. Veel prachtig aangelegde fietspaden door de vele boswachterijen, die ook leiden langs en door mooie zandverstuivingen en bijzondere plaatsen. Ook langs mooie uitspanningen om te genieten van een kop koffie of andere versnaperingen of gewoon een mooie plek om te picknicken. In B&B De Verwennerij in Ermelo heeft u de perfecte uitvalsbasis voor dit gebied.

Fietsend vanuit Ermelo naar Putten, doorkruist u de Groevenbeekse Heide en kunt u vervolgens door het landelijke buitengebied naar Stand Nulde. Van daaruit fietst het heerlijk in Noordwestelijke richting naar Harderwijk langs het Randmeer over een prachtig fietspad met meestal de wind fijn in de rug. Onderweg kunt u zelfs besluiten om bij Strand Horst het pontje te nemen om over te steken naar Zeewolde naar het geweldige vogelreservaat. Ook vanaf hier kunt u langs het Wolderwijd naar Harderwijk, een oude Hanzestad waarvan nog veel resten te zien zijn. Ook de gezellige boulevard of de pittoreske pleintjes met de kleine vissershuisjes die herinneren aan een rijk visserijverleden. Daarna langs het Beekhuizerzand met zijn prachtige zandverstuiving door het Leuvenumse Bos naar Leuvenum om koffie te drinken bij de Zwarte Boer om vervolgens weer terug te keren naar Ermelo. Een tochtje met water, heide, bos, zand  en historie.

ermelo-witte-pauwWilt u  deze tocht nog verder uitbreiden dan fietst u vanaf de Zwarte Boer naar het Landgoed Staverden met zijn mooie kasteel en bijbehorende landerijen. Staverden maakt deel uit van Ermelo, maar is het kleinste stadje van Nederland. De stadsrechten werden in vroegere tijden verleend door de Graaf van Gelre en was de enige plaats waar de witte pauwen gefokt mochten worden. Deze pauwen leverden de veren op de helm van de graaf. Dit stuk historie is nog steeds in het stadswapen van Ermelo terug te vinden: de witte pauw.

In Ermelo is het overigens goed toeven. Er zijn niet alleen veel campings, maar ook diverse voortreffelijke B&B’,s, zoals B&B De Verwennerij. Er is een kleine, maar bovenal gezellige Horeca-kern met diverse restaurants en brasserieën en gezellige cafeetjes.

Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad

Plaats een reactie